Rovaniemen Teatteri – Lapin alueteatteri kiertueella: Everstinna saapuu Sodankylään to 23.2.

Rovaniemen Teatterin – Lapin alueteatterin kiertue-esityksenä kaudella 2022–2023 nähdään Rosa Liksomin palkittuun kirjaan perustuva Everstinna. Sodankylään se saapuu torstaina 23. helmikuuta klo 19. Esityspaikkana on Kitisenrannan koulu.

Rovaniemen Teatteri - Lapin alueteatteri kiertueella: Everstinna

Everstinna on vimmainen muotokuva levottomasta seikkailijasta, periksi antamattomasta tienraivaajasta ja suuruuden sekoittamasta tarinankertojasta. Taiteellisesti lahjakas ja herkkä nuori nainen innostuu lottien leirillä suojeluskuntatoiminnasta, ja pian häntä kutsuu myös Lapuan liike. Varoituksista huolimatta hän ajautuu suhteeseen itseään paljon vanhemman, sodissa traumatisoituneen ja raakalaismaisen Everstin kanssa. Lapin karun kauniit maisemat kehystävät väkevää tarinaa, jossa kovia kokenut nainen löytää lopulta rauhan ja luovuuden korven keskeltä.

Rosa Liksomin menestyskirja ilmestyi vuonna 2017. Kirja saavutti suuren suosion rankoista teemoistaan huolimatta. Everstinna on pieni tarina isoista asioista, joka laajenee kuvaksi kansallismielisestä uhosta, fasismin noususta sekä Suomen tilanteesta Neuvostoliiton ja Saksan välissä toisen maailmansodan aikana. Se on värikäs ja hurja kertomus täysillä eletystä elämästä, vahvan naisen selviytymisestä ja vallantavoittelusta. Rosa Liksomin romaanin esikuvana on ollut Ylitorniolta lähtöisin oleva opettaja ja kirjailija Annikki Kariniemi sekä erityisesti hänen liittonsa eversti Oiva Willamon kanssa.

– Everstinnasta on nähty teattereissa erilaisia tulkintoja aiemminkin. Olen erityisen iloinen, että Rovaniemen Teatteri sai mahdollisuuden tehdä oman dramatisointinsa väkevän romaanin pohjalta. Meidän tehtävänämme on tarjota myös paikallisaiheisia esityksiä Lapin alueteatterin ohjelmistossa ja mikä teos sopisikaan paremmin tähän kuin Rosa Liksomin teoksen pohjalta hienon työryhmän valmistama, vaikuttava Everstinna, iloitsee taiteellinen johtaja Miika Muranen.

Esityksen on dramatisoinut Outi Rossi ja ohjannut Maiju Sallas. Everstinnana loistaa Rovaniemen Teatterin Kylli Köngäs ja everstinä Markku Lukka.

Lappia-talon vinttinäyttämö Keron lisäksi esitys nähdään Lapin kunnissa syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana. Sodankylään esitys saapuu torstaina 23. helmikuuta klo 19. Esitys nähdään Kitisenrannan koululla.

 

Liput: peruslippu 18 € / opiskelijat 11 €

Lippuja voi ostaa Rovaniemen teatterin verkkokaupasta tai paikan päältä. Huom! Myös paikan päällä on mahdollista maksaa korttimaksuna.

 

Lisätietoa esityksestä löydät Rovaniemen teatterin sivuilta: Kiertue: Everstinna

Muita tiedotteita