Reija Viinanen PLAKYn toiminnanjohtajaksi

Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymä (PLAKY) hoitaa yhteistyötä ja edunvalvontaa Inarin, Sodankylän ja Utsjoen muodostamalla alueella.

Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymä (PLAKY) valitsi 6. helmikuuta yksimielisesti Reija Viinasen toiminnanjohtajaksi kokoaikaiseen, kahden vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen.

Hakuajan puitteissa tehtävään saatiin seitsemän hakemusta, ja neljä kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa kutsuttiin haastatteluihin. Tehtävän kelpoisuusehtoina ovat soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemus edunvalvonnasta ja sidosryhmätyöskentelystä.

Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymä (PLAKY) hoitaa alueyhteistyötä ja edunvalvontaa jäsenkuntiensa alueella. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kunnat. Vuoden 2023 aikana edunvalvonnan painopisteiksi ovat valikoituneet asuminen, osaava työvoima ja saavutettavuus.

 

Reija Viinanen PLAKY uusi toiminnanjohtaja

Reija Viinasella on osaamista ja verkostoja vetovoimaisen seutukunnan hyväksi.

 

Reija Viinanen lähtee luotsaamaan kuntayhtymää tyytyväisin mielin.

– Seutuyhteistyön merkitys on näinä haastavina mutta myös mahdollisuuksia tarjoavina aikoina entistä tärkeämpää. Pohjois-Lapin kuntia yhdistää tiede, tutkimus ja kärkiteknologiat sekä valloittava luonto matkailuineen. Se on inspiroiva kombinaatio niistä asioista, joiden parissa olen työskennellyt viime vuosina ja joiden avulla seutukunta erottuu edukseen, Viinanen sanoo.

– Itselleni tärkeää on myös aistittavissa oleva hyvä yhteishenki sekä rohkeus kehittää kuntia yhdessä Pohjois-Lapin vahvuuksiin nojautuen.

Muita tiedotteita