Paula Melamiehelle Sodankylän kunnan 131. äitienpäivän kunniamerkki

Sodankylän kunta on jo vuodesta 1993 lukien palkinnut sodankyläläisiä ansioituneita äitejä äitienpäivän kunniamerkkein. Tänä vuonna kunniamerkki luovutettiin Paula Melamiehelle.

Paula Melamies ja lapset Sara, Saana, Sanni, Toivo ja Simeon.

Sodankylän kunta on jo vuodesta 1993 lukien palkinnut sodankyläläisiä ansioituneita äitejä kunnanhallituksen hyväksymien sääntöjen mukaisesti. Äitienpäivän kunniamerkkejä on siitä lähtien jaettu jo 131 kappaletta. Tänä vuonna kunniamerkki luovutettiin Paula Melamiehelle.

Kunnan palkitsemissäännön mukaan kunniamerkin perusteluna voi olla ehdokkaan omassa elämässään toteuttamat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin toisista huolehtimisen ja välittämisen yhteisvastuullisena turvaajana. Joka vuosi järjestöt, kylätoimijat ja yksityishenkilöt voivat tehdä kunniamerkkitoimikunnalle esityksiä palkittavista äideistä.

Paula Melamies työskentelee Sodankylän kunnassa perhepäivähoitajana, ja hänellä on 5 lasta: Sara, Saana, Sanni, Toivo ja Simeon.  Äitienpäivän kunniamerkkiesityksessä Paulaa kuvailtiin rakastavana, rauhallisena, kuuntelevana ja johdonmukaisena kasvattajana ja äitinä. Perhe on aktiivinen ja urheilullinen, ja retkeilee paljon yhdessä. Paula aina ollut aktiivisesti mukana lastensa harrastuksissa – urheiluseurojen sekä esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliiton ja  koulun vanhempainneuvoston toiminnassa.

Aikaisempien vuosien tapaan, kunnan myöntämä kunniamerkki luovutettiin palkittavalle äidille Sodankylän seurakunnan äitienpäivän juhlassa seurakuntatalolla sunnuntaine 12.5.2024. Sodankylän kunnan kunniamerkkitoimikunnan puheenjohtaja Juha Karppinen ja kunniamerkkitoimikunnan jäsen Risto Niemi olivat jakamassa huomionosoituksen.

Muita tiedotteita