Osallistuvan budjetoinnin jatkovalinnat tehty – jatkoäänestys käynnistyy marraskuun alussa

Sodankyläläisiä pyydettiin jättämään ideansa osallistuvan budjetoinnin kohteeksi. Nyt ideoista on valittu viisi jatkoäänestykseen. Katso, mitkä ideat pääsivät jatkoon.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys 2024

Sodankylän osallistuvan budjetoinnin prosessi käynnistyi syyskuussa ideointivaiheella, jossa kuntalaisia pyydettiin jättämään oma ideansa ensi vuoden osallistuvan budjetoinnin kohteeksi. Nyt Sodankylän kunnan johtoryhmä on käynyt kaikki tulleet ideat läpi ja valinnut niistä viisi jatkoäänestykseen.

 

Mun Sodankylä 2024 – viisi vaihtoehtoa osallistuvan budjetoinnin kohteeksi

  1. Ulkokuntosali
  2. Kävelysilta Kaanaanmaalta Kitisen länsipuolelle
  3. Taidetta keskustan liikenneympyröihin
  4. Ulkoilmalava Kitisenrannan koulun läheisyyteen
  5. Pyöräilyreitti keskustan alueelle

 

Jatkoäänestys toteutetaan ensisijaisesti verkossa Otakantaa.fi-palvelussa, jossa sodankyläläiset pääsevät äänestämään mieleisintä kohdetta. Lisäksi kirjastoon toimitetaan paperisia äänestyslipukkeita niille, jotka ovat estyneitä äänestämään netissä.

Jatkoäänestyksen äänestysaika on 1.–15.11.2023. Jokainen kuntalainen voi äänestää yhtä kohdetta kerran. Äänestyksen voittanut ehdotus valitaan osallistuvan budjetoinnin kohteeksi vuonna 2024.

 

185 ideaa kuntalaisilta

Kaikkiaan osallistuvan budjetoinnin ideointikyselyyn saatiin 185 vastausta. Digitaalisesti ideoita annettiin 104 ja paperisilla äänestyslipukkeilla 81.

Ideat jakaantuivat vahvasti, eikä mikään yksittäinen kohde noussut vastauksissa esiin samalla tapaa kuin viime vuonna kuntoportaat. Päätökset jatkovalinnoista tehtiin kunnan johtoryhmässä keskustelemalla. Osallistuvan budjetoinnin määräraha ensi vuodelle on noin 50 000 euroa. Valintoja tehdessä myös se piti ottaa huomioon. Esimerkiksi uimahallin rakentaminen ei näissä raameissa olisi mahdollista.

Lisää infoa Sodankylän kunnan osallistuvasta budjetoinnista löytyy osoitteesta www.sodankyla.fi/munsodankyla

Näin sodankyläläiset ideoivat

”Ehdotan, että panostettaisiin liikenneympyröihin ja ideoitaisiin niihin jotain iloa silmille, jotain paikkakuntaan liittyvää.”

”Esiintymislava ja nouseva katsomo ulos Kitisenrannan koulun läheisyyteen. Kunnasta puuttuu kesäteatteriin ja kesäkonsertteihin soveltuva ulkoilmalava.”

”Kävelysilta Kaanaanmaasta Vuotostien ja Karhunkierroksen välistä pikku K-kaupan kohdalle. Lapsilla turvallinen koulumatka ja kävelijöille/pyöräilijöille uusia reittejä toisi tämä silti. Olisi myös kauppaan mahdollisuus kävellen/pyöräillen mennä.”

”Sodankylään ulkoliikuntasali! Sali mahdollistaisi treenin raikkaassa ilmassa monille kuntalaisille kesät talvet, myös vähävaraisille. Tutkitusti jo pieni oleilu ulkona tekee hyvää ja siihen olisi mahdollista yhdistää myös treeni ulkona. Sodankylän ulkoliikuntasali voisi olla myös matkailijoille kiva paikka pysähtyä ja myös samalla tutustua Sodankylään.”

”Keskustan tuntumaan pitäisi tehdä kunnon fatbike-reitti. Siitä saisi paikalliset nauttia, mutta myös matkailijat. Kylän pinnassa ei ole fatbike mtn kivaa reittiä.”

Muita tiedotteita