Miten koet kaivostoiminnan vaikutukset? – Vastaa kyselyyn!

Lapin yliopiston kyselytutkimus selvittää kaivostoiminnan koettuja vaikutuksia sekä sodankyläläisten näkemyksiä kaivostoiminnasta ja kotikunnastaan. Käy vastaamassa kyselyyn!

Hyvä kuntalainen!

Kutsumme sinut osallistumaan Lapin yliopiston kyselytutkimukseen, jossa selvitetään kaivostoiminnan koettuja vaikutuksia sekä sodankyläläisten näkemyksiä kaivostoiminnasta ja kotikunnastaan. Tutkimuksella tuotetaan tietoa kaivostoiminnan kestävää kehittämistä varten Sodankylän kunnalle, kaivosyhtiöille ja sidosryhmille, kuten ympäristöviranomaisille. Sodankylän kunta on osallistunut kyselyn suunnitteluun, ja sen rahoittavat Sodankylän kunnassa toimivat kaivosyhtiöt.

Tutkimus toteutetaan jo neljättä kertaa. Aiemmat tutkimukset ovat vuosilta 2016, 2018 ja 2021. Säännöllisesti toistettavalla tutkimuksella voidaan seurata muutosta koetuissa vaikutuksissa sekä siinä, miten kuntalaiset kaivostoiminnan näkevät.

Kyselyn vastauksista kirjoitetaan suomen- ja englanninkieliset raportit, jotka ovat kaikkien saatavana Lapin yliopiston kirjaston tietokannassa. Tuloksista järjestetään myös yleisötilaisuus Sodankylässä keväällä 2023.

Toivomme, että mahdollisimman moni kuntalainen kertoisi kokemuksistaan ja näkemyksistään, joten käy sinäkin vastaamassa! Kysely on auki 31.3.2023 asti.

Kyselyyn vastataan ensisijaisesti sähköisesti. Löydät linkin kyselyyn alta.

Mikäli sähköinen vastaaminen ei onnistu, voi kyselyyn vastata myös paperilomakkeella. Jos haluat vastata kirjallisesti, lähetä nimesi ja osoitteesi viestillä numeroon 040 485 7937 tai sähköpostitse osoitteeseen mari.tulilehto(at)ulapland.fi. Kirjoita viestin alkuun/aiheeksi SODANKYLÄ 2023. Lähetämme lomakkeen ja vastauskuoren ilmoittamaasi osoitteeseen.

Jos jokin askarruttaa, otahan yhteyttä!

 

Lisätiedot:

Leena Suopajärvi, yliopistonlehtori, leena.suopajarvi(at)ulapland.fi, puh. 040 484 4234

Mari Tulilehto, tutkimusapulainen, mari.tulilehto(at)ulapland.fi, puh. 040 485 7937

Aineiston keruun ja käsittelyn kuvaus

Muita tiedotteita