Lapeco tiedottaa: Ecoasemat avoinna syyskuussa kolmena lauantaina

Lapecon ylläpitämät asemat palvelevat syyssiivousten jätekuormien tuonnissa normaalien aukioloaikojensa lisäksi kolmena lauantaina 16.9., 23.9. ja 30.9.2023 klo 10–14.

Vastaanotettavien jätelajien valikoima vaihtelee asemittain. Kaikilla Lapecon asemilla vastaanotetaan kotitalouksien pienkuormia sekalaisia rakennusjätteitä ja kodin rikkinäisiä huonekaluja. Jokaisella asemalla on vastaanotto myös poistotekstiileille ja käytöstä poistetuille sähkölaitteille. Asemakohtaiset tiedot voi tarkistaa Lapecon verkkosivuilta.

Jätehuollon perusmaksua vastaan kotitalouksilla on asemilla käytössään ilmaisraja maksullisille jätteille. Isoilla asemilla Ivalossa, Kemijärvellä, Kittilässä ja Sodankylässä ilmaisraja on 700 kg mitä tahansa maksullista jätettä vuodessa.

Jotkut jätelajit vastaanotetaan kotitalouksilta aina maksutta. Tällaisia ovat esimerkiksi vaaralliset jätteet, kuten jäteöljyt ja maalit, poistotekstiilit, sähkö- ja elektroniikkaromu, romumetalli, puutarhajäte, pahvi ja kartonki, pintakäsittelemätön puujäte sekä pakkauslasi.

Asemilla vastaanotetut jätteet hyödynnetään pääosin uusien tuotteiden raaka-aineena tai energiana ekovoimalaitoksessa. Vain vähäinen määrä hyödyntämiskelvottomia ja palamattomia jätteitä loppusijoitetaan kaatopaikalle.

 

Asiakaslehti ecoVIESTI jaetaan viikolla 35

Lapeco jakaa vuosittain paikallisen jätehuollon ajankohtaislehteä ecoVIESTIÄ. Seuraava ecoVIESTI jaetaan viikosta 35 lähtien kaikkiin Enontekiön, Inarin, Muonion, Pelkosenniemen, Kemijärven, Kittilän, Sallan, Savukosken ja Sodankylän talouksiin julkisena tiedotteena. Osoitteellisena jakeluna lehti lähetetään niille, jotka omistavat alueelta asunnon, mutta asuvat muualla.

Lehti löytyy Lapecon verkkosivuilta. Asiakaslehti on yksi osa jätehuollon perusmaksuilla tuotettavaa jätehuollon neuvontaa.

Muita tiedotteita