Kunta ostaa Vuotson vanhan terveystalon kiinteistön ja purkaa huonokuntoisen rakennuksen

Purkukuntoista rakennusta on yritetty vuosien ajan saada lain edellyttämään, turvalliseen kuntoon, mutta rakennusvalvonnan pakkokeinot eivät ole auttaneet.

 

 

Vuotson vanha terveystalo

Sodankylän kunta ostaa Vuotson vanhan terveystalon kiinteistön ja sillä olevan purkukuntoisen rakennuksen. Kunnan rakennusvalvonta on jo vuosien ajan yrittänyt saada kiinteistöllä olevaa rakennusta ja sen piha-aluetta siistiin, turvalliseen ja lain edellyttämään kuntoon. Kunta on muun muassa antanut määräyksiä ja uhkasakkoja maanomistajille. Pakkokeinot eivät ole kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta.

Viimeisen vuoden aikana tehtyjen selvitysten ja kiinteistön omistajan kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta on arvioitu, että yleisen edun kannalta on tarkoituksen mukaisinta, että kunta ostaa kiinteistön sillä olevineen rakennuksineen. Kiinteistö sijaitsee Vuotson kylässä keskeisellä paikalla, ja kiinteistökaupalla kunta saa myös maapohjan omistukseensa.

Turvallisuuden varmistamiseksi Sodankylän kunta tekee heti kiinteistökauppojen vahvistumisen jälkeen kiinteistöllä välttämättömät toimenpiteet ja purkaa rakennuksen mahdollisimman pian, viimeistään vuonna 2025.

 

 

Muita tiedotteita