Kunta jakoi liikuntastipendejä sodankyläläisnuorille

Sodankylän kunta palkitsi harrastestipendein nuoria, aktiivisia liikunnanharrastajia. Kaikkiaan stipendin sai 19 sodankyläläisnuorta.

Liikuntastipendien saajat ryhmäkuvassa kunnanvirastolla.

Liikuntastipendeillä Sodankylän kunta haluaa tukea liikunnallista elämäntapaa ja tuoda esiin liikkumisen tärkeyttä. Stipendejä myönnettiin esimerkillisille, menestyneille ja aktiivisesti harjoitteleville nuorille. Alla stipendien saajat perusteluineen.

 

Lapin Veikot ry / paini

Emilia Miettinen 

Emilia on saavuttanut Koululiikuntaliiton vapaapainissa kultaa sekä vapaapainissa SM-pronssia.

Heli Luiro

Heli on saavuttanut Koululiikuntaliiton painissa hopeaa sekä vapaapainissa SM-hopeaa.

Kasperi Miettinen

Kasperi on saavuttanut Koululiikuntaliiton vapaapainissa hopeaa.

Lara Kemppainen

Lara on saavuttanut Koululiikuntaliiton vapaapainissa hopeaa.

 

Lapin Veikot ry / hiihto

Nestori Autio

Nestori on aktiivinen harjoituksiin osallistuja. Lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti talkoisiin sekä tsempannut muita treeneissä ja kisoissa. Hän on voittanut sivulajissa Fatbiken SM-kisoissa harrastajaryhmän voiton sekä Rokuan pikkukeisarikilpailun (polkujuoksu / maastopyöräilyssä).

Iida Koivuharju

Iida on aktiivinen harjoituksiin osallistuja. Hän on voittanut sivulajissa Fatbiken SM-kisoissa harrastajaryhmän voiton.

 

Lapin Veikot ry / yleisurheilu

Sara Ollila

Sara on toiminut yhtenä Lapin Veikkojen yleisurheilujaoston harjoitusten ja viikkokilpailujen ohjaajana ja toimitsijana. Harjoituksia on pidetty koko kesän urheilupuistossa. Sara on toiminut harjoituksissa esimerkillisesti ja hyvänä esimerkkinä valmennettavilleen. Harjoitukset on vedetty aina suunnitelman mukaisesti. Sara on kehittänyt ammattitaitoaan ja osallistunut Suomen Urheiluliiton vetämälle starttikurssille.

 

Sodankylän Pallo ry / jalkapallo

Aapo Niva

Aapo pelasi kuluneella kaudella nuorten joukkueessa sekä miesten edustusjoukkueessa. Lisäksi Aapo oli aktiivinen tuomaritoiminnassa viheltäen juniori- sekä naistenpelejä. Hänet myös nähtiin useana iltana kentällä harjoittelemassa itsenäisesti. Aapo on käytökseltään esimerkillinen nuori, joka omassa joukkueessaan kohtelee kaikkia samanarvoisesti. Lisäksi häneltä löytyy huumoria niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Eino Seppänen

Eino on joukkueessaan se kantava voima, joka omalla asenteellaan ja työnteollaan laittaa muutkin tekemään parhaansa. Hän ei ole se, joka välttämättä isoeleisesti tuulettaisi tehtyjä maaleja tai paistattelisi parrasvaloissa, mutta hän on aina valmis kentälle. Einon kohdalla valmennus ja toimihenkilöt halusivat nostaa esille positiivisen asenteen niin lajia kuin kanssapelaajia kohtaan.

Pinja Suopanki

Pinja pelasi kuluneen kesän SoPan joukkueessa sekä LappiUnited-yhdistelmäjoukkueessa. LappiUnited on RoPS-yhteistyön seurauksena pohjoisen seuroista perustettu tyttöjen joukkue, ja Pinja valittiin joukkueensa kehittyneimmäksi pelaajaksi. Pinja kuului joukkueensa ahkerimpiin harjoittelijoihin. Pinjan kesä olikin kirjaimellisesti pelkkää jalkapalloa, seitsemänä päivänä viikossa.

 

Sodankylän Pallo ry / jääkiekko

Oskari Niemelä

Oskari pelaa sarjaa Sodankylän Pallossa ja on pelannut myös Rovaniemen Kiekon -sarjan otteluita. Oskari on urheilullinen ja aktiivinen harjoittelija ja tekee myös kovaa tulosta kaukalossa.

 

Sodankylän Pallo ry / salibandy

Olivia Wright

Olivia on ikäluokassaan yksi Lapin parhaita pelaajia ja noussut tällä kaudella myös SoPan naisten joukkueen ykkösketjun pelaajaksi. Olivia on SoPan tyttöjen joukkueen kapteeni ja antaa asenteellaan esimerkkiä joukkueelleen jokaisissa harjoituksessa ja pelissä. Olivia luo joukkueeseen positiivista henkeä ja ottaa nuoremmatkin pelaajat hyvin huomioon ja mukaan toimintaan. Olivia on yksi joukkueen aktiivisimpia harjoittelijoita. Viime kaudella Olivia johdatti joukkueen Lapin Mestaruussarjan voittoon T16-sarjassa.

Lauri Arvola

Lauri on ahkera harjoittelija ja urheilullisuuden perikuva. Aina reilu ja positiivinen muita kohtaan, mutta samalla vaatii itseltään paljon. Joukkueesta moni pelaaja on lopettanut iän karttuessa, mutta Lauri kulkee sinnikkäästi treeneissä. Hän on alkanut tänä syksynä kulkemaan myös miesten joukkueen harjoituksissa, vaikka ikää on vasta 15 vuotta.

Luukas Siikaluoma

Luukas on joukkueensa ahkerin harjoittelija. Hän näyttää hyvää esimerkkiä joukkueessaan etenkin nuoremmille pelaajille. Yksi ikäluokkansa parhaita pelaajia Lapissa sekä Lapin Mestaruussarjan kärkeä maalinteossa ja henkilökohtaisissa taidoissa. Luukas on innokas ja motivoitunut harjoittelija myös ohjattujen treenien ulkopuolella.

 

Tähti-Volley ry / lentopallo

Nea-Maria Mikkola

Nea-Maria on saavuttanut pronssia C-tyttöjen alueiden SM-kisoissa vuonna 2021. Hän pelasi syksyllä 2022 B-tyttöjen SM-kisoissa pohjoinen 2:n joukkueessa.

Ella Haverinen ja Janette Jaakola

Ella ja Janette valittiin ikäluokkansa U15-maajoukkueen katsastusleiritykseen. He pelasivat syksyllä C-ikäisten alueiden SM-kisoissa pohjoinen 1:n joukkueessa.

 

Sodankylän Kisasiskot ry / voimistelu

Iiris Neitola ja Eine Merenkukka

Iiris aloitti aktiivisen voimistelun jo kolmivuotiaana nallejumpassa, Eine tuli mukaan muutamaa vuotta myöhemmin. Sodankylään perustettiin Aurora-voimisteluryhmä, jossa oli parhaimmillaan liki 60 voimistelijaa. Iiris ja Eine olivat molemmat mukana vuonna 2018 Turun Gymnaestradassa esityksellään #oonhyväjust näin. Molemmat olivat vuonna 2022 Tampereen Gymnaestradassa Millaisen tarinan kirjoitat elämälläsi -esityksellään. Vuonna 2023 he osallistuvat World Gymnaestradaan Amsterdamiin samaisella esityksellä. He ovat esimerkillisiä, menestyksekkäitä ja aktiivisia harjoittelijoita. Esimerkillinen toiminta näkyy myös siinä, että he ohjaavat 4-6-vuotiaiden jumppakouluryhmää talkootyönä. Iiris ja Eine ovat käyneet voimistelun ohjaajakurssit ja olleet mukana eri leirityksillä. He pitävät talkoohenkeä yllä ja oppivat varmasti samalla tärkeitä kansalaistaitoja. Tällaisia esimerkillisiä nuoria tarvitaan tulevaisuudessa.

Muita tiedotteita