Kuka sodankyläinen pitäisi palkita juhlavuonna?

Sodankylä palkitsee ansioituneita kuntalaisia 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, ja kunniamerkkitoimikunta pyytää ehdotuksia palkittavista 30.4.2023 mennessä.

Sodankylän kunta täyttää tänä vuonna 130 vuotta, ja juhlavuoden pääjuhlaa vietetään syyskuussa 2.9.2023. Juhlassa palkitaan ansioituneita Sodankylän kunnan viranhaltijoita, työntekijöitä ja päättäjiä sekä muita kuntalaisia tai yhteisöjä, tunnustuksena työstään Sodankylän kunnan hyväksi.

Sodankylän kunta hakee kunnia- ja ansiomerkkejä Suomen Kuntaliitolta sekä Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnilta. Hakemisesta annetaan ohjeet kunnan esihenkilöstölle ja puolueryhmille, mutta Kuntaliiton erikoisansiomerkin saajia voivat ehdottaa kaikki kuntalaiset.

 

Kenelle voi esittää erikoisansiomerkkiä?

Suomen Kuntaliiton erikoisansiomerkki voidaan myöntää tunnustukseksi erityisistä toimenpiteistä kunnan ja kunnallishallinnon hyväksi. Merkki voidaan myöntää yksittäiselle kuntalaiselle merkittävästä kunnan hyväksi tehdystä työstä. Merkki voidaan myöntää myös yhteisölle, järjestölle tai yritykselle.

Sodankylän kunnan kunniamerkkitoimikunta pyytää kuntalaisilta ja kunnassa toimivilta järjestöiltä tai yhteisöiltä ehdotuksia erikoisansiomerkkien saajiksi 30.4.2023 mennessä. Ehdotukset tulee lähettää Sodankylän kunnan kirjaamoon kirjaamo@sodankyla.fi ja kunniamerkkitoimikunnan sihteeri Minna Seppälälle, minna.seppala@sodankyla.fi.

Ehdotus tehdään täyttämällä Sodankylän kunnan ehdotuslomake huolellisesti. Kunniamerkkitoimikunta käy läpi saadut ehdotukset, ja kunta tekee esitykset Kuntaliitolle, mutta merkin myöntämisestä päättää Kuntaliiton toimitusjohtaja.

Huom: Ehdotuksen tekijän tulee pyytää ehdotetun henkilön tai yhteisön suostumus merkin ehdottamiselle.

Täytä ja tulosta ehdotuslomake

Muita tiedotteita