Hävittäjä-ässä ja muita sotatarinoita - Raimo Salon dokumentteja perjantaina

Sodankylän valtuustosalissa esitetään perjantaina 5.4. klo 18 alkaen Raimo Salon kaksi dokumenttielokuvaa sotailmailusta ja sodan kokemuksista toipumisesta.

Luutnantti Jorma Sarvanto
Jorma Sarvanto oli taistelulentäjä, jonka saavutuksista kerrotaan illan toisessa dokumentissa. Kuva: SA-kuva.

Perjantain elokuvaillan paikan täyttää kyyjärveläinen sotakamreeri ja dokumentaristi Raimo Salo, jonka laajasta tuotannosta esitetään kaksi teosta. Salon kuvaamat ja tuottamat sotadokumentit vievät katsojat tällä kertaa ilmojen halki tutustumaan talvisodan ilmataisteluun ja sodan kokeneet muistelevat sodan kaikuja.

Novgorodin surmanlinnut (20min) kertoo vuoden 1940 loppiaisesta, jolloin Neuvostoliitto pommitti Suonenjokea ja Kuopiota. Suomalaiset lentäjät kohtasivat osaston Utin ilmatilassa ja luutnantti Jorma Sarvanto ampui neljässä minuutissa alas kuusi pommikonetta. Dokumentti on vähemmän tunnettu osa maamme sotilasilmailun historiaa.

Sotaveteraanit ja sodan tutkijat pääsevät ääneen illan toisessa dokumenttielokuvassa Askelten kaiku (45min), jossa sodan kokeneet kertovat omin sanoin kokemuksistaan ja selviytymisestään sodassa. Salon kuvaaman ja tuottaman elokuvan on ohjannut Esa Sironen ja leikannut Reetta Sironen.

Sotadokumentteja – Sodankylän kunnanviraston valtuustosalissa perjantaina 5. huhtikuuta 2024 klo 18.00 – 19.30

Tilaisuudessa vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 € sotaveteraanien hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa elokuvien pariin!

Muita tiedotteita