Entiset ja nykyiset puheenjohtajat ja kunnanjohtajat kokoontuivat yhteen juhlimaan 130-vuotiasta Sodankylää

Kunnan merkkivuoden kunniaksi järjestetyssä juhlassa jaettiin muistoja vuosien varrelta. Samalla valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajia sekä kunnanjohtajia kiitettiin Sodankylän hyväksi tehdystä työstä.

130-vuotisjuhlaillallinen puheenjohtajille ja kunnanjohtajille 2.6.2023
Pekka Heikkinen, Riikka Karppinen, Tuula Annala, Jari Haavisto, Elsi Poikela, Veikko Virtanen, Jari Rantapelkonen, Pertti Lokka, Petri Härkönen, Martti Pura, Viljo Pesonen, Pekka Tuomivaara ja Ahti Korvanen osallistuivat juhlaan.

– Meillä oli kansanedustajia Sodankylästä, ja asiointi Helsingin suuntaan oli helppoa, muisteli valtuuston puheenjohtajana vuosina 1993–1996 toiminut Pertti Lokka, kun entiset ja nykyiset kunnanvaltuustojen ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä kunnanjohtajat kokoontuivat yhteen juhlimaan tänä vuonna 130-vuotisjuhlia viettävää Sodankylää.

– Se oli mielenkiintoista ja mieluisaa työtä. Tykkäsin politiikasta, totesi puolestaan Elsi Poikela, jolla on takanaan pitkä ura kuntapolitiikan parissa.

Poikela on istunut kaikkiaan melkein 30 vuotta Sodankylän kunnanvaltuustossa ja toiminut sekä valtuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajana.

– Tulin mukaan kuntapolitiikkaan vuonna 1989. Kun nousin valtuuston puheenjohtajana ensimmäisen kerran pönttöön, opettelin kaikki koputukset, pykälät, äänestykset ja menettelytavat, hän kertoi.

Sodankylän entisille ja nykyisille valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajille sekä kunnanjohtajille suunnattu juhla järjestettiin kunnanviraston valtuustosalissa perjantaina 2. kesäkuuta. Juhlaillallisen jälkeen vieraat osallistuivat Sodankylän taajamaan suuntautuneelle kiertoajelulle.

Entisistä kunnanjohtajista mukana olivat Martti Pura, Viljo Pesonen ja Petri Härkönen. Entisistä valtuuston ja kunnanhallitusten puheenjohtajista tilaisuuteen osallistuivat Pertti Lokan ja Elsi Poikelan lisäksi Jari Haavisto, Ahti Korvanen, Pekka Heikkinen, Veikko Virtanen ja Pekka Tuomivaara. Juhlan kokoonkutsujina olivat nykyiset valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajat Riikka Karppinen ja Tuula Annala sekä kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

– Halusimme kiittää puheenjohtajia ja kunnanjohtajia sen työn johdosta, jota itse kukin on omana aikanaan tehnyt välillä haastavissakin vaiheissa kunnan eteen, he kertovat.

Tilaisuudessa jaettiin kokemuksia ja muisteltiin menneitä.

– Kun minut valittiin Sodankylän kunnanjohtajaksi, iltapäivälehti otsikoi, että ”Pura valittiin yhdellä äänellä kunnanjohtajaksi”, Martti Pura kertoi ja sai väen nauramaan.

Pura kertoi myös, ettei hänestä pitänyt koskaan tulla kunnanjohtajaa. Niin kuitenkin pääsi käymään.

– Laulaja minusta piti tulla.

Juhlavuoden kunniaksi Sodankylän kuntaan on tilattu uudet valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajien nuijat, joiden jalkaosaan on kaiverrettu aiempien puheenjohtajien nimet. Nuijat on valmistanut sodankyläläinen Riipi Puukko. Tarkoitus on tulevaisuudessa jatkaa perinnettä ja kaiverruttaa jalkaosaan uusien puheenjohtajien nimet.

 

Uudet valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajien nuijat

Riipi Puukko on valmistanut uudet puheenjohtajien nuijat.

Muita tiedotteita