Elokuvajuhlia vietettiin Sodankylässä aurinkoisessa säässä – katso kuvat

Sodankylä täyttyi viikonloppuna festariväestä. Myös ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Sodankylässä. Juhamatti Julkunen ja Marko Keinonen kuvasivat aurinkoista festarikylää ja sen jonoja.

Toisena festivaalipäivänä torstaina 15. kesäkuuta väkeä oli jo kosolti liikenteessä. (Kuva: Juhamatti Julkunen)

Tänä vuonna aurinkoinen sää helli Sodankylää, kun elokuvajuhlat käynnistyivät keskiviikkona 14. kesäkuuta, ja sama aurinkoinen sää piti kylää otteessaan koko festivaalin ajan. Sodankylä täyttyi festivaalikansasta, joka nautti niin elokuvista kuin kesäisen Sodankylän muusta tarjonnasta.

Kunnan pestaamat festivaalisomettajat Assi Sipola ja Uula Neitola raportoivat elokuvajuhlatunnelmasta kunnan somekanaviin. Löydät Assin ja Uula festaritarinat Sodankylän kunnan @munsodankyla Instagram-tilin kohokohdista.

Festarisomettajat Uula Neitola ja Assi Sipola Kitisenrannan koulun pihalla

Festarisomettajat Uula Neitola ja Assi Sipola tekivät sisältöjä elokuvajuhlilta kunnan somekanaviin. (Kuva: Liisa Kuittinen)

 

Festivaalitunnelmaa taltioi kameralle myös sodankyläläinen valokuvaaja Juhamatti Julkunen, jonka kuvia voit ihailla alla kuvakarusellissa. Sodankylän Työpajan työvalmentaja Marko Keinonen kuvasi puolestaan Ison teltan jonoa dronekameralla Kitisenrannan koulun pihassa torstaina 15. kesäkuuta. Jono kiemurteli pitkälle koulun taakse. Löydät videon kunnan Facebook-sivulta.

Myös ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Sodankylän elokuvajuhlilla. Sodankylän kunnan johto tapasi Haavistoa tämän viimeisinä ulkoministeripäivinään ja keskusteli hänen kanssaan Sodankylän ajankohtaisista asioista.

Ulkoministeri Pekka Haavisto Sodankylässä

Valtuuston 1. varapuheenjohtaja Teuvo Tapaninen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riikka Karppinen, kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen ja kunnanhallituksen jäsen Juha Karppinen tapasivat ministeri Haaviston kunnanvirastolla.

 

Katso lisää festivaalikuvia alta kuvakarusellista.

Muita tiedotteita