EIP -hanke järjestää 4.5.2023 kansainvälisen konferenssin Savukoskella

Konferenssin agendalla on aloittaa yhteistyö Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan toimijoiden kanssa. Norrbottenin alueella on isot tulevaisuuden investoinnit sekä se kehittyy nyt vauhdilla. EIP hanke tarjoaakin mahdollisuuden kunnille ja yrittäjille tutustua alueen toimijoihin ja luoda teille pysyviä yhteistyösuhteita Ruotsiin ja Norjaan – sekä toki kuulla heiltä itseltään heidän näkemyksistään alueen tulevaisuudesta!

Tilaisuuteen on kutsuttu suurimpia Pohjois-Ruotsin ja Norjan aluekehittäjiä esim. LTU, IUCNorr, Sintef ja UiT.

Yrittäjät, tervetuloa konferenssiin, joka on suunnattu Itä- ja Pohjois-Lapin kanssa T&K- ja innovaatioyhteistyöstä kiinnostuneille kansainvälisille ja suomalaisille toimijoille yrityksistä ja toimialaklustereista oppilaitoksiin ja T&K-organisaatioihin sekä alue- ja paikallisviranomaisiin.

Itä- ja Pohjois-Lappi on käynnistänyt prosessin paikallisen älykkään erikoistumisen strategian kehittämiseksi. Strategia täydentää Lapin alueellista älykkään erikoistumisen strategiaa. Itä- ja Pohjois-Suomi käsittelee erityisesti teemoja, joita alue haluaisi edistää ja kehittää kohdistetulla T&K- ja innovaatiotoiminnalla.

Konferenssissa järjestetään kansainvälinen matchmaking-istuntoja, jossa kartoitetaan ja keskustellaan mahdollisista yhteisprojekteista. Konferenssin kieli on englanti.

EIP kustantaa osallistujien lounaat ja illallisen sekä kansainvälisten vieraiden majoituksen. Osallistujilla on mahdollisuus omakustanteisesti varata Samperin Savotasta hotellihuone. Mainitkaa varauksen yhteydessä KV-konferenssi.

Ilmoitattehan osallistumisestanne Lauralle 20.4. mennessä. Mainitsethan mikäli tarvitsette tulkkausta.
laura.lakso(at)sodankyla.fi


Alustava ohjelma / Programme:

9.30-10.00 Registration and coffee (Samperin Savotta)

10.00 -11.00 East and North Lapland: Opportunities and challenges

11.00–12.00 Local Smart specialisation bringing added value to the East and North Lapland region
The session will be an introduction to the local smart specialisation project in East and North Finland 2022-2023. The local smart specialisation strategy for East and North Lapland will be presented, as a complementary tool to regional smart specialisation in Lapland, Finland.

12.00–13.00 Lunch

13.00-15.00 International matchmaking session: New era of Nordic partnership – building cooperation between East and North Lapland and North Sweden.

The International matchmaking session brings together actors in East and North Lapland and the representatives of the participating institutions in the Nordics to discuss and develop joint initiatives and projects. The session focuses on sustainable utilisation of natural resources and sustainable tourism. The R&D institutions as well as industry clusters play an important role in the matchmaking session, too.

The session includes:
– presentations of international guests
– discussion on preparedness of regions and municipalities: how to attract competent labour force, housing issues, possibilities to local companies to join the projects
– possibilities for East and North Lapland to increase cross-border cooperation in the North Calotte
– possible joint initiatives and projects: how to combine our strengths and resources?
– co-funding possibilities, especially Interreg Aurora

15.00–15.30 Coffee break

15.30-17.00 Wrap-up of the international matchmaking session & Panel discussion

19.00 Dinner

The conference is organised by the EIP – VITALITY AND SMARTNESS FOR EAST AND NORTH LAPLAND PROJECT , in cooperation with the Regional Council of Lapland and municipalities of East and North Lapland.

 

 

Muita tiedotteita