Aluehallintovirastot pyytävät esityksiä vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista

Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen.

Äitienpäivän kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, myönnetään lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvatustyöstä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisestä ansioituneelle. Perusteluna voi olla myös laajemman yhteisvastuullisen kasvatustehtävän toteuttaminen esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä tai muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei kuitenkaan myönnetä. Ehdokkaiden tulee edustaa tasapuolisesti äitejä myös ikänsä puolesta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle.

Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen.

Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Äitienpäiväkunniamerkkiehdotukset tulee toimittaa Lapin aluehallintovirastoon 3.11.2023 mennessä osoitteella Lapin aluehallintovirasto, PL 3, 13035 AVI.

Tiedusteluihin Lapin aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat –vastuualueella vastaa tarkastaja Eija Kallo, puh. 0295 017 362, sähköposti: eija.kallo@avi.fi

Tarkemmat ohjeet esityksen tekemisestä on oheisessa aluehallintoviraston tiedotteessa.

 

Liitteenä:

  • Lapin AVI:n tiedote 20.9.2023: On aika tehdä esitykset vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista
  • Kunniamerkkiehdotuslomake (Ritarikunnat)
  • Liitelomake äitienpäiväkunniamerkkihakemukseen

Muita tiedotteita