Tapahtuman tiedot

Takaisin
 16.9.2021 19:00Valtuustosali
Musiikki ja konsertit

Tapahtumakuva

Muistojen laulut

Jouni Somero Muistojen laulut - 40 vuotta estradilla

Pianotaiteilija Jouni Somero oli 16-vuotias, kun hän soitti ensimmäisen oman konserttinsa 27.2.1980. Seuraavan 40:n vuoden aikana on konsertteja kertynyt yli 3100 eri puolilla maailmaa; Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa.

Syyskuussa 2020 julkaistiin Someron 100. albumi Love Story, joten on aihetta juhlaan!

Kun on soittanut tällaisen määrän konsertteja, onko jotain ohjelmistoa, mitä ei ole vielä päässyt esittämään?

"Olen tehnyt yhteistyötä lukuisten laulajien kanssa, tunnettujen oopperalaulajien, mutta myös muutaman viihdetaiteilijan kanssa. Pianon ääressä on monesti tullut ajatus, että tuon laulun haluaisin laulaa eikä vain soittaa. Opiskelin nuorena myös laulua, joten ajattelin ajan olevan nyt kypsä kokeilla myös näitä siipiä," Jouni kertoo.

Hän on tullut tunnetuksi myös sanavalmiina ja hyvän huumorin omaavana juontajana, joten hän kertoilee konsertissa omasta tiestään ja valituista kappaleista.

"Koska soitan, laulan ja kertoilen kappaleista yksin, olen suunnitellut ohjelmasta hyvin intiimin ja lähelle tulevan kokonaisuuden, ikäänkuin minulta juuri sinulle. Konsertissa soitan myös kappaleita uudelta Love Story -levyltäni."

Konsertissa vierailee Jounin tytär Anna-Claudia joka on hurmannut laulullaan jo useissa konserteissa.

Jouni vaikuttaa hyvin innostuneelta uudesta aluevaltauksesta. "Olen esiintynyt muutamia kertoja yleisölle yllätyksenä myös laulajana ja palaute on ollut niin positiivista, että ajattelin että nyt tai ei koskaan," Jouni miettii.

"Oikeastaan tämä on myös syy, miksi 100. albumini Love Story sisältää elokuva- ja viihdemusiikkia. Olen levyttänyt niin monia pianokirjallisuuden teosjärkäleitä, että niitä ei voinut panna paremmaksi. Olen myös pitkään haaveillut tällaisen viihdelevyn tekemisestä, koska rakastan näitä vanhoja ikivihreitä sävelmiä!"

Seuraavat levytykset keskittyvät taas klassiseen pianomusiikkiin; koko Selim Palmgrenin pianotuotannon taltiointi.

Konsertissa on väliaika.
Järjestäjä: Kulttuuritoimi
Pääsymaksu: 15,00 €
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found