Tapahtuman tiedot

Takaisin
 7.8.2021 11:00Porttikosken lava ja Portin pirtti
Tanssi, teatteri ja muu esittävä taide

Pieni runofestivaali

Pieni runofestivaali 7.-8.8.2021
Pieni runofestivaali järjestetään Askan kylässä Sodankylässä heinä-elokuun vaihteessa nyt jo toista kertaa. Tapahtumapaikkana toimii Portin pirtti ja Porttikosken lava. Ohjelmistossa on lavarunoutta, runomuotokuvia, kaikille avoin Runokaraoke, musiikkia, runokuoro, runokävely sekä Insta-live -runotapahtuma. Revontuli-opisto järjestää tapahtuman yhteyteen runokurssin, jonka opettajana toimii Kati Kanto.
Tapahtuman järjestäjinä toimii Askan kulttuuri- ja kyläseura Askare sekä Puhu jänikselle ry, joka on vuonna 2020 perustettu kulttuuriyhdistys. Puhu jänikselle ry:n puheenjohtajana toimii kuvataiteilija Helena Junttila. Yhdistykseen kuuluu kulttuuri-ihmisiä ja taiteilijoita eri aloilta.

Pienen runofestivaalin esiintyjät:
Kaisa Halmkrona on julkaissut kolme runoteosta: Salarakhaus (Myllylahti 2006), Kerjääksie rakhautta (Pirkko Halmkrona 2010) ja Kierre (Nispero 2013). Kaisa Halmkrona kirjoittaa myös runomuotokuvia ja pitää runomuotokuvapajoja.
Niillas Holmberg on saamelainen runoilija, kirjailija ja muusikko. Hän sai saamelaisneuvoston kirjallisuuspalkinnon 2014 ja Lapin taidepalkinnon 2015. Hän kirjoittaa saameksi ja suomeksi.
Laura Kärki on Berliinissä asuva monitaiteilija, kuvataiteilija ja runoilija. Hän on julkaissut runokirjan Hiiliperhonen (2009).
Uni Ojuva on sodankyläläinen palkittu runoilija. Esikoiskokoelma "Asentopuu" ( 2019) Kulttuurivihkot. Hän sai Tampereen kirjallisuuspalkinnon 2019. Uni Ojuva on koulutukseltaan filosofian maisteri.
Outa Paju on Sodankylässä syntynyt laulaja-lauluntekijä, pianisti ja musiikkipedagogi. Outa Paju asuu Helsingissä.
Tiina Qvist esittää lavarunoja ja tekee runomuotokuvia. Hän on myös Lapin Kamariorkesterin intendentti ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.
Heli Slunga on pohjoinen palkittu runoilija ja kirjailija. Viimeisin runoteos "Kehtolauluja kuoleville" (2018 WSOY)
Järjestäjä: Askare ry ja Puhu jänikselle ry
Pääsymaksu: 10,00 €
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found