Tapahtuman tiedot

Takaisin
 9.12.2020 10:00Virtuaalinen
Koulutukset ja luennot

Malminetsinnän uusia menetelmiä ja tulevaisuus Sodankylässä

Tervehdys,

Kutsumme teidät 9.12.2020, kello 10:00, INFACT-hankkeen järjestämään virtuaaliseen yleisötilaisuuteen kuuntelemaan ja keskustelemaan malminetsinnän menetelmistä ja tulevaisuudesta Sodankylässä. Tilaisuudessa jaamme nelivuotisen tutkimushankkeen keskeisiä tuloksia Sodankylässä testatuista uusista malminetsintäteknologioista sekä hankkeessa kertyneitä oppeja malminetsinnän hyväksyttävyydestä ja ympäristövaikutusten minimoimisesta. Tilaisuudessa Oulun yliopisto kertoo myös jatkotutkimussuunnitelmista Sodankylän alueella ja keskustellaan yhdessä malminetsinnän tulevaisuudesta.

Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen etukäteen, jonka jälkeen saat linkin Zoomilla järjestettävän tapahtumaan sähköpostiisi lähellä tapahtumapäivää: https://syke.etapahtuma.fi/Hallinta/Ulkoinen-koulutuskalenteri/Lis%C3%A4tietoja/id/3549

INFACT (Innovatiivista, haitatonta ja hyväksyttävää malminetsintäteknologiaa) on kansainvälinen EU-rahoitteinen tutkimushanke, jossa on tutkittu uusia, vähemmän häiriötä aiheuttavia malminetsintämenetelmiä. Hanke on myös tuottanut parempaa ymmärrystä malminetsinnän ympäristövaikutuksista ja hyväksyttävyydestä. Suomesta kumppaneina ovat mukana Oulun yliopisto, Suomen ympäristökeskus ja Itä-Suomen yliopisto.

INFACT tutkimushankkeen aikana kokeiltiin innovatiivisia ilmasta käytettäviä malminetsintäteknologioita Suomessa, Saksassa ja Espanjassa. Suomessa helikopterin avulla toteutetut koemittaukset tehtiin Sodankylän alueella 2018 elokuussa, jolloin järjestettiin yleisötilaisuuksia Sodankylän Kersilön koululla ja lentokentällä. Nyt järjestettävä tilaisuus on osa päättyvän hankkeen aikana opitun tiedon palauttamista kansalaisille ja sidosryhmille. Samalla tiedotetaan Oulun yliopiston jatkotutkimussuunnitelmista Sodankylän alueella.

Tilaisuuden ohjelma ja viitteellinen aikataulu:
10:00 Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely
10:15 Tuloksia ja johtopäätöksiä
• Ympäristövaikutukset
• Uudet teknologiat ja jatkotutkimussuunnitelmat Sodankylässä
• Sosiaaliset vaikutukset
11:30 Keskustelua malminetsinnän tulevaisuudesta
12:00 Tilaisuuden päätös

Tervetuloa mukaan!

Sari Kauppi, Suomen ympäristökeskus sari.kauppi@syke.fi
Juha M. Kotilainen, Itä-Suomen yliopisto jukoti@uef.fi
Elena Kozlovskaya, Oulun yliopisto elena.kozlovskaya@oulu.fi

www.infactproject.eu
Järjestäjä: Suomen ympäristökeskus, Itä-Suomen yliopisto & Oulun yliopisto
Pääsymaksu: 0,00 €
Lue lisää tapahtumasta tästä: https://syke.etapahtuma.fi/Hallinta/Ulkoinen-koulutuskalenteri/Lis%C3%A4tietoja/id/3549
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

Tiedostot

No content found