Tapahtuman tiedot

Takaisin
 6.2.2020 19:00Valtuustosali, Jäämerentie 1
Musiikki ja konsertit

Tapahtumakuva

Lapin kamariorkesterin konsertti -Tiloja, kuvia ja käänteitä

Lapin kamariorkesteri saa mielikuvituksemme lentoon konsertissaan Tiloja, kuvia ja käänteitä. Torstaina 6.2.2020 klo 19 Sodankylän kunnan valtuustosalissa kuultavan konsertin johtaa John Storgårds. Solisteina ensivierailullaan ovat fagotisti Mikko-Pekka Svala ja kontrafagotisti Noora Van Dok.

Illan avaa Paul Pattersonin atmosfääriä ja aikaa jousin sekä puhaltimin hahmottava At the Still Point of the Turning World. Teoksen nimi on peräisin T.S. Eliotin runofraasista. Elena Firsovalta esitetään lyyrinen Winter Music. Kantaesityksenä kuultava, Tomi Räisäsen jännittävä Axis Mundi (Maailmanpylväs) on kaksoiskonsertto fagotille, kontrafagotille ja kamariorkesterille. Se palkittiin Uuno Klami -sävellyskilpailussa syksyllä 2019. Aaron Jay Kernisin jousiorkesteriversio Musica Celestis on ammentanut inspiraation keskiajalta, päättymätöntä ylistystään laulavasta taivaan enkelikuorosta. Modest Musorgskilta kuullaan ikiklassikko Näyttelykuvia – taidenäyttelyvieraan matka läpi näyttelyn –, joka Wolfgang Rentzin sovituksena saa nyt Suomen ensiesityksen.

Mikko-Pekka Svala on fagotisti, joka on työskennellyt mm. Berliinin radion sinfoniaorkesterissa. Nykyisin hän toimii fagotin vuorottelevana äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Svala myös opettaa mm. Helsingin konservatoriossa ja Mannheimin musiikkikorkeakoulussa.
Noora Van Dok on opiskellut fagotinsoittoa mm. Sibelius-Akatemiassa. Nykyisin hän soittaa fagottia ja kontrafagottia Helsingin kaupunginorkesterissa. Van Dok myös opettaa Espoon musiikkiopistossa.

Liput: 20/15 €, lapset ja nuoret ilmaiseksi.

Konsertissa on väliaika.

Järjestäjä: Kulttuuritoimi
Pääsymaksu: 20,00 €
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found