Tapahtuman tiedot

Takaisin
 6.7.2019 11:00Aska, Porttikosken tanssilava ja Portin pirtti
Kylien tapahtumat

Tapahtumakuva

Pieni runofestivaali

Sodankylän Askassa järjestetään kaksipäiväinen runotapahtuma Pieni runofestivaali. Tapahtumassa nähdään monenlaista ohjelmaa: Runokaraoke, runodraamaa, runomuotokuvia, runotyöpaja, lausuntaa sekä musiikkia. Osa tapahtumasta on Porttikosken tanssilavalla ja osa Portin pirtissä. Tapahtuman järjestää Askan kulttuuri- ja kyläseura Askare ry.

Lauantaina 6.7. runoilija Kati Kanto ohjaa Runotyöpajaa klo 11-14, ilmoittautuminen pe 5.7. mennessä p. 040 573 0727. Kurssin hinta on 10 € ja se sisältää lauantain pääsymaksun. Uni Ojuvan esikoisrunokirjasta Asentopuu (Kulttuurivihkot 2018) esitetään elektroninen runoelma Illallispöytä, jossa runoilija itse esiintyy Jussi Ojuvan ja Jyri Tarvaisen kanssa. Esityksen lopuksi on kirjan esittelyä ja keskustelutilaisuus. Muusikko Outa Paju esittää omia kappaleitaan ja muinaisia karjalaisia kansanrunolauluja esittää Marja-Leena Junttila. Askan kesäteatteri esittää Veikko Haakanan runoihin tehdyn runodraamaesityksen Linnun täytyy saada lentää. Ohjaus Minttu Törmänen. Esiintyjät: Helena Junttila, Anu Magga, Katja Postila, Riitta Tauriainen ja Anu Uimaniemi. Esitys nähdään molempina päivinä.

Sunnuntaina 7.7. runoilija Tiina Qvist esittää Lavarunoutta Porttikosken lavalla. Tiina Qvist pitää Runoilijan vastaanottoa Portin pirtissä ja tekee runomuotokuvia. Runomuotokuva on sanoiksi puettu muotokuva ihmisestä ja se tehdään heti paikan päällä. Runon saa ottaa itselleen mukaan. Tiina Ylimäki esittää Einon Leinon runoihin tehtyjä lauluja.

Runokaraoke käynnistyy heti esitysten jälkeen. Mikki on vapaa kaikille lausujille. Esittää voi omia runoja tai itselle tärkeitä runoja. Paikan päällä on runokirjoja joista voi ammentaa inspiraatiota.

Pääsymaksu 5 €/2€, sisältäen kahvit tai mehun ja pullan.
Järjestäjä: Askare ry
Pääsymaksu: 5,00 €
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

Tiedostot

No content found