Terveydenhuollon sähköinen asiointi

Tervetuloa kansalaisen sähköiseen terveyspalveluun!

Terveydenhuollon sähköinen asiointi on Sodankylän kunnan tarjoama sähköisen asioinnin kokonaisuus, joka sujuvoittaa asiointiasi ja yhteydenpitoa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Voit asioida joustavasti sinulle parhaiten sopivana aikana.

Sähköinen asiointi ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon.

Sähköisiä terveydenhuollon palveluja otetaan vaiheittain käyttöön ja niitä kehitetään koko ajan.

Käytössä olevat palvelut

Tällä hetkellä sähköisen asioinnin avulla voit

  • täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen
  • varata ajan koronanäytteenottoon (tee oirearvio Omaolo-palvelussa)
  • varata ajan ensimmäiseen koronarokotukseen
  • varata ajan sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi), kun olet ensin saanut lähetteen em. tutkimuksiin
  • siirtää tai perua itse varaamasi ajan
  • tilata matkapuhelimeen tekstiviestimuistutuksen koronarokotusajasta
Ajanvaraus onnistuu sähköisen asioinnin kautta, mikäli kyseisiä aikoja on varaushetkellä saatavilla. 

Sähköiseen asiointipalveluun kirjautuminen

Kirjaudu terveydenhuollon sähköiseen asiointipalveluun tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

Sähköinen asiointi.png

Ohjeet

Kirjautuminen ja sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen täyttö

Kirjaudu sähköiseen asiointiin yllä olevasta linkistä tai tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin. Sinut ohjataan kirjautumaan vahvan tunnistuksen kautta, jossa voit valita itsellesi sopivimman tunnistustavan. Tunnistautumiseen voi käyttää esimerkiksi henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset saat omasta pankistasi. Mobiilivarmenteen matkapuhelimeen saa puhelinoperaattorilta. Mobiilivarmenne saattaa operaattorista johtuen olla maksullinen. Lisätietoa mobiilivarmenteesta saa osoitteesta www.mobiilivarmenne.fi.

Muistathan täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen (=palvelusopimus), kun olet kirjautunut sähköiseen asiointipalveluun. Ilman suostumuksen voimassaoloa asiointi ei onnistu. Suostumuksen voit tehdä terveydenhuollon sähköisen asioinnin etusivun Lomakkeet-kohdassa tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Sähköisen asioinnin suostumus on voimassa yksiköissä, joissa on mahdollista asioida sähköisesti. Voit purkaa suostumuksen tai muuttaa sitä halutessasi sähköisen asioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä hyvinvointikeskus Sopukan ajanvaraukseen.

Tekstiviestejä varten tarvitset matkapuhelinliittymän. Sähköisessä asioinnissa voit päivittää omiin perustietoihisi käytössä olevan matkapuhelinnumeron, johon ajanvaraukseen liittyvät tekstiviestimuistutukset lähetetään. Muista lisäksi rastittaa kohta, jossa hyväksytään tekstiviestin lähettäminen. 


Koronanäytteenottoajan varaaminen

Koronanäytteenottoon tulee hakeutua aina, kun on koronaan viittaavia oireita. Oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa verkossa.

Mikäli tarvitset muuta kuin pelkän näytteenottoajan, esim. todistuksen näytteen tuloksesta tai tarkemman hoidon tarpeen arvion, otathan yhteyttä infektiovastaanotolle puhelimitse puh. 040 128 5295

Näytteenottopisteeseen saa tulla vain ajan varaamalla.

Varaathan aina ensimmäisen vapaana olevan näytteenottoajan. Näytteenottoajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta (avoinna 24/7) tai soittamalla puh. 040 128 5295 ma-pe klo 8-12.


Koronarokotusajan varaaminen ensimmäiseen rokotteeseen

Ajantasaista tietoa rokotevuorossa olevista löydät osoitteesta www.sodankyla.fi/korona.

Sähköisessä asiointipalvelussa voi varata ajan vain ensimmäiseen koronarokotukseen, mikäli kuulut vuorossa olevaan ikäryhmään ja mikäli rokoteaikoja on saatavilla. Voit varata ajan ensimmäiseen koronarokotukseen myös Sopukan ajanvarausnumerosta 020 692 884, arkisin klo 8-14. Jokaiselle rokotetulle annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä paperilla aika toista rokoteannosta varten.

Huom! Varattu aika koronarokotukseen on sitova. Jos joudut siirtämään tai perumaan aikasi, teethän sen hyvissä ajoin (2 vrk). Sähköisessä asiointipalvelussa voit siirtää tai perua itse varaamasi rokoteajan (koskee ensimmäistä rokotetta). Siirto tai peruutus onnistuu myös soittamalla koronarokotenumeroon 040 579 9199 (ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30). Toisen rokoteajan siirto ja peruutus vain koronarokotenumerosta.

Mikäli asiakkaan ikäryhmälle ei ole varaushetkellä vapaita rokoteaikoja, ei ajanvarausta voi tehdä sähköisessä asiointipalvelussa. Tällöin asiakasta kehotetaan soittamaan koronarokotenumeroon tai Sopukan ajanvarausnumeroon, jolloin hänet asetetaan rokotejonoon.

Ajanvaraus sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi, AG)

Kun olet saanut lähetteen sydänfilmiin tai kuulontutkimukseen, voit varata tutkimusajan sähköisesti. Otathan mukaan lähetteen, mikäli tulet tutkimukseen työterveyden tai muun yksityisvastaanoton lähettämänä.

Röntgenkuvauksiin ja ultraäänitutkimuksiin aika varataan suoraan röntgenistä puhelimitse.

Sähköisessä asiointipalvelussa voit siirtää tai perua itse varaamasi ajan viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa. Siirto tai peruutus onnistuu myös soittamalla röntgeniin ma-ke klo 8–15, to-pe klo 8–14.30 puh. 040 686 3763.

Huomioithan että teemme tutkimuksia myös päivystyksellisesti, jolloin ajanvarausaikanne voi viivästyä.


Päivitetty: 10.12.2021 13:34

Tiedostot

No content found