Takaisin
 19.4.2022

Sodankylä houkuttelee kesäksi sote-alan työntekijöitä lisäetujen ja somekampanjan voimin

​Sodankylän kunta tarjoaa sosiaali- ja terveysalan kesäsijaisille lisäetuja, minkä toivotaan houkuttelevan enemmän hakijoita sote-alan tehtäviin.

Sodankylän kunta tarjoaa kesän ajan sijaisille mahdollisuuden ilmaiseen asuntoon sekä rekrytointilisänä 200 euroa kuukaudessa 1.5.-30.9.2022 välisenä aikana. Tarjolla on myös elokuvalippuja Sodankylän elokuvajuhlille.

Lisäksi kunta on korottanut hälytyskorvauksen määrää 30.9.2022 asti arkisin 100 euroon ja viikonloppuisin ja pyhinä 200 euroon. Hälytysrahan korotus ei ratkaise resurssipulaa, mutta sillä halutaan kannustaa ja kiittää henkilöstöä, joka on valmis joustamaan silloin, kun ulkopuolista sijaista ei saada.

Työntekijät saavat myös vinkkipalkkion, jos onnistuvat houkuttelemaan uuden sosiaali- ja terveysalan työntekijän tai alan opiskelijan Sodankylän perusturvapalveluihin töihin vähintään 3 kuukauden ajaksi.  

Kesäsijaisia etsitään sosiaalisessa mediassa kampanjalla, jossa houkutellaan viettämään Sodankylässä rakkauden kesää. Kampanjalla pyritään herättämään huomiota sekä houkuttelemaan hakijoita korostamalla Sodankylän uniikkia kesäistä luontoa ja tapahtumia. Rakkauden kesä -rekrytointivideo on nähtävillä esimerkiksi kunnan YouTube-kanavalla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Sote-alan kesäsijaisuuksia voi hakea Kuntarekryn kautta.

Hoitoalan henkilöstötilanteen parantamiseksi etsitään erilaisia keinoja

Sodankylässä on jo pitkään ollut haasteena löytää riittävästi työnhakijoita ja sijaisia sote-alan tehtäviin. Nopeita ratkaisuja tilanteeseen ei ole, sillä samanlaisten haasteiden kanssa painivat monet kunnat koko maassa.

Sodankylän kunnassa on kuitenkin etsitty erilaisia ratkaisuja tilanteen parantamiseksi niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä. Sijaisten etujen, hälytyskorvauksen korottamisen sekä vinkkipalkkion lisäksi kunnassa on muun muassa aloitettu keskustelu vuokratyövoiman hyödyntämisestä sekä kansainvälisestä hoitajarekrytoinnista.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05