Takaisin
 28.3.2022

Kunnan sote-palvelut turvataan hoitajajärjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana

​Tiedotetta päivitetty 28.3.2022 klo 15.15: Lapin sairaanhoitopiiriä koskeva lakon uhka on siirretty alkavaksi 15.4.2022, aiemman 1.4.2022 sijaan. 

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi perjantaina 25.3.2022 klo 15 ja se päättyy torstaina 31.3.2022 klo 23.59.  

Hoitajajärjestöjen ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla ei toistaiseksi ole merkittäviä vaikutuksia Sodankylän kunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin, vaan palvelut turvataan myös työtaistelun aikana. Niin perusterveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa kuin ikäihmisten palveluissa kaikki toiminnot pyritään pitämään ennallaan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana. Tarvittaessa kiireetöntä hoitoa voidaan siirtää.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. Pakottavista syistä Tehyn ja SuPerin jäsentyöntekijöille voidaan tehdä kirjallinen määräys ylityöstä tai vuoronvaihdosta. Tämä vaatii kirjallisen ilmoituksen ja perustelut työntekijälle. 

Kuntoutumisyksikkö Kiepissä ja kehitysvammapalveluissa päivätoimintoja voidaan supistaa, mikäli tilanne pitkittyy. 

Lapin sairaanhoitopiirin lakon vaikutuksiin varaudutaan 

Lapin sairaanhoitopiirissä on kuntayhtymän työntekijöitä koskeva lakon uhka 15.4.2022 alkaen. Lakonuhka ei koske suoraan Sodankylän kuntaa, mutta toteutuessaan lakon vaikutukset voisivat heijastua myös Sodankylän sote-palveluihin. 

Mikäli Lapin sairaanhoitopiirin lakko toteutuisi 15.4.2022 alkaen, voitaisiin Sodankylässä perusterveydenhuollon kiireettömiä vastaanottoaikoja perua. Päivystykselliset palvelut kuten terveydenhuollon akuuttivastaanotto sekä suun terveydenhuollon päivystys sekä kuntoutusosaston toiminnot turvataan myös lakon aikana. 

Yhteydenotot sote-palveluihin ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti 

Sosiaali- ja terveyspalveluissa asioivia pyydetään ottamaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköisten asiointikanavien kautta.  

Sodankylän kunnan sote-palveluissa voit asioida esimerkiksi näiden sähköisten kanavien kautta: 

Omaolo.fi-palvelussa voit tehdä oirearvion yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa koskien ja lähettää sen ammattilaiselle. 

Virtu.fi-palvelussa voit asioida, lähettää tietoa, kysyä neuvoa ja tavata etänä työntekijän. 

Terveydenhuollon sähköinen asiointi –palvelussa voit mm. Varata ajan koronarokotuksiin, koronanäytteenottoon, sydänfilmiin, kuulontutkimukseen, äitiysneuvolan ensikäynnille sekä lapsen 5-vuotisneuvolatarkastukseen.  

Hae apua -napin avulla voit kysyä neuvoa, ohjausta tai pohtia arjen haasteita ammattilaisen kanssa. Sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin oikealle auttajataholle.  


Päivitetty: 7.11.2018 22:05