Takaisin
 1.3.2022
uutiskuva

Sodankylän kunta auttaa Ukrainan sodan uhreja

​Sodankylän kunnanvaltuutetut ovat päättäneet osallistua Ukrainan siviilien auttamiseen maata kohdanneessa kriisissä.

- Kunnanvaltuutetut lahjoittavat seuraavan valtuuston kokouksen kokouspalkkionsa Ukrainan sodan siviilien humanitääriseen apuun, kertovat kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riikka Karppinen.

Kunnanvaltuuston lahjoituksen lisäksi kunnanjohtaja Petri Härkönen valmistelee valtuutetuille esityksen, jossa Sodankylän kunta lahjoittaa Ukrainan sodan uhrien auttamiseen 1 euroa / asukas eli 8 100 euroa. Sodankylän avustuksen kokonaissummaksi muodostuu siten yhteensä 10 630 euroa. Asiasta päätetään seuraavassa kunnanvaltuuston kokouksessa 24.3.2022.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja pitävät ajankohtaisena myös pakolaisten vastaanottamista koskevan keskustelun käynnistämistä kunnassa. Jos sota Ukrainassa pitkittyy ja pakolaisten määrä kasvaa, tarve sotaa pakenevien siviilien vastaanottamiselle voi olla kunnilla edessä pian. 

- Koska tilanne voi tulla eteen hyvinkin pian, varautuminen pakolaisten vastaanottamiseen on aloitettava heti, Annala ja Karppinen toteavat. 

Valtuustoryhmien kesken asiasta ei ole vielä ehditty käydä keskustelua, mutta se on tarkoitus käynnistää lähipäivinä. 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05