Takaisin
 28.2.2022
uutiskuva

Kunnan verkkosivut uudistetaan

​Sodankylän kunnan verkkosivujen uudistustyö on alkanut. Tavoitteena on julkaista uusi sivusto elokuussa 2022. Verkkopalvelu-uudistuksen toteuttaa Digi- ja mainostoimisto Höyry Oy.

Uudistamisen lähtökohtana on luoda uudenaikainen ja käyttäjäystävällinen sodankyla.fi-sivusto. Keskeisiä ominaisuuksia uudelle sivustolle ovat selkeys, helppokäyttöisyys sekä tiedon löydettävyys. Uudistuksessa tullaan huomioimaan myös saavutettavuusvaatimukset eli sivuston käyttäjien moninaisuus.  

Sivusto suunnitellaan skaalautuvaksi, millä varmistetaan sen toimivuus eri laitteilla. Ennen kaikkea sivusto kehitetään mobiilikäyttö huomioiden, sillä suurin osa käyttäjistä vierailee verkkosivuilla mobiililaitteella. 

Uudistuksen myötä koko sivuston ilme sekä sisältörakenne uudistuvat. Myös sisältöjen esittämisessä halutaan huomioida nykyistä paremmin kuntalaiset ja muut palvelun käyttäjät. 

Sivuston käyttäjät toivoivat ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä

Sivuston käyttäjiltä kerättiin syksyllä 2021 palautetta nykyisestä sivustosta sekä toiveita uutta sivustoa varten. 

Kyselyn perusteella uudelta sivustolta toivotaan mobiilikäytön ja hakutoimintojen parantamista, yhteystietojen helppoa löytämistä, asiasisältöjen esittämistä kuntalaisen näkökulmasta sekä ulkoasun uudistamista houkuttelevammaksi. 

Sivuston käyttäjiltä on tarkoitus kerätä palautetta uudelleen myös uuden sivuston kehittämisvaiheessa.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05