Takaisin
 19.1.2022

Sodankylän kunta tarjoaa koronavirukselle altistuneille koululaisille ja opiskelijoille koronaviruksen kotitestejä

​Sodankylän kunta tarjoaa koronaviruksen kotitestejä koronavirukselle altistuneille koululaisille ja opiskelijoille, joilla on täysi rokotesuoja (kaksi rokotetta tai enemmän ja viimeisestä rokoteannoksesta vähintään viikko) tai jotka ovat sairastaneet koronan kahden kuukauden sisällä.  

Testejä tarjotaan peruskoulun, lukion ja REDUn oppilaille ja opiskelijoille. 

Kunnan koronajäljityksestä ollaan puhelimitse yhteydessä altistuneisiin oppilaisiin tai heidän huoltajiinsa ja annetaan ohjeet kotitestien noutamisesta ja käyttämisestä. Testejä voi noutaa Sopukasta 19.1. alkaen. Pääsääntöisesti testit ovat noudettavissa Sopukasta altistumistietoa seuraavana päivänä.  

Testit noudetaan Hyvinvointikeskus Sopukan neuvonnasta. Testejä luovutetaan arkisin neuvonnasta sen aukioloaikoina ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13. Viikonloppuisin testejä voi tarvittaessa noutaa Sopukan akuuttivastaanotolta. 

Mikäli saat tiedon mahdollisesta altistumisesta, mutta et saa yhteydenottoa kunnan jäljitystyöntekijöiltä, voit elää normaalisti ja halutessasi tehdä omakustanteisesti kotitestejä viiden päivän ajan.  

Oppilaat, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa (ei ollenkaan rokotetta tai yksi rokoteannos) määrätään karanteeniin. Karanteenin pituus on viisi vuorokautta ja sitä ei voi välttää kotitestejä tekemällä. Ohje koskee kaiken ikäisiä oppilaita ja opiskelijoita.  

Jos perheessä on todettu koronatartunta, ei kouluun voi tulla 

Mikäli perheessä on todettu koronatartunta, oppilas ei voi tulla kouluun kotitestejä tekemällä. Sairastuneen kanssa samassa taloudessa asuvat asetetaan aina karanteeniin, vaikka heillä olisi täysi rokotesuoja tai he olisivat sairastaneet koronan kahden kuukauden sisällä. Karanteenin pituus on viisi vuorokautta. Karanteenipäivien laskeminen aloitetaan aina viimeisenä sairastuneen sairastumispäivästä. Sekä karanteeni- että eristyspäivien laskeminen tehdään niin, että altistumis- tai sairastumispäivä on päivä 0.   

Sodankylän kunta suosittelee, että työnantajat kustantavat kotitestit työntekijöilleen. 

Aiempi tiedote karanteeni- ja eristyskäytännöistä: Uudet koronakaranteeni- ja eristyskäytännöt Sodankylässä. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05