Takaisin
 9.1.2022

Hyvinvointikeskus Sopukassa koronatartuntoja – Sopukan toimintaa supistetaan merkittävästi

​Hyvinvointikeskus Sopukassa on todettu koronatartuntoja ja suuri osa Sopukan henkilöstöä on altistunut koronavirukselle. Tämän vuoksi Sopukan toimintaa supistetaan merkittävästi 10.1.2022 alkaen kahdeksi viikoksi. 

Akuuttivastaanotto, kuntoutusosasto, laboratorio, röntgen, suun terveydenhuollon päivystys, sosiaalityön päivystys sekä mielenterveyspalveluiden päivystys toimivat normaalisti. Kaikki muu toiminta suljetaan. 

Myös Sopukan Kela suljetaan kahdeksi viikoksi. Kela-asiat pyydetään hoitamaan ensisijaisesti sähköisesti tai soittamalla Kelan puhelinpalveluun. 

Kaikki sosiaali- ja terveyspalveluiden kiireettömät vastaanottoajat viikolta 2 ja 3 (10.1.-21.1.2022) perutaan. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä, mikäli heidän ajanvarauksensa perutaan tai siirretään. 

Sopukassa ei tule asioida muutoin kuin akuuteissa tilanteissa. Myös kiireettömiä soittoja Sopukkaan kannattaa välttää, jotta puhelinpalvelut eivät ruuhkaudu. 

Koronatestaus ja -jäljitys toimivat Sopukassa normaalisti. Myös Sopukkaan sovitut koronarokotukset hoidetaan normaalisti. Tilanteella ei myöskään ole vaikutusta viikolla 2 ja 3 järjestettäviin massarokotuksiin Sodankylän liikuntahallilla tai 5-11-vuotiaiden rokotuksiin Sopukassa. 

Osa akuutti- ja kuntoutusosastolla olevista potilaista on mahdollisesti altistunut ja heidät testataan päivittäin. Osastolle ei oteta tällä hetkellä vierailijoita. Myös Sopukan altistunut henkilökunta testataan päivittäin. 

Sopukassa asioineiden ei tiedetä altistuneen koronavirukselle.

Tilannetta seurataan ja kunta tiedottaa, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia. 

Tiedotetta päivitetty 10.1.2022 klo 8.15: Lisätty tieto, että laboratorio ja röntgen ovat auki normaalisti. Sopukan Kela suljetaan kahdeksi viikoksi. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05