Takaisin
 7.1.2022

Koronatiedote 7.1.2022: Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolle vierailukielto, kouluihin laaja maskisuositus

​Sodankylässä on viikkojen 52 ja 1 aikana todettu yhteensä 50 uutta koronatartuntaa (tilanne 7.1.2022 mennessä). 

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä varotoimia on tiukennettu seuraavasti: 

Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolle asetetaan vierailukielto 7.1.2022 alkaen tammikuun loppuun asti. Vierailukielto ei koske saattohoito- tai muutoin vakavasti sairaan potilaan omaisia. Ennen vierailuja tulee kuitenkin olla yhteydessä osaston henkilökuntaan. Vierailut on sallittu vain oireettomille omaisille.  

Koulujen alkaessa maanantaina 10.1.2022 tulee kouluilla ja oppilaitoksissa voimaan laaja maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan henkilökunnalle sekä kaikille yli 12-vuotiaillle oppilaille ja opiskelijoille. Kouluun ei pidä tulla lievissäkään flunssan oireissa.  

Kuntalaisia muistutetaan noudattamaan ohjeita, joilla taudin leviämistä voidaan ehkäistä: väkijoukkoja kannattaa välttää, julkisissa tiloissa tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Lievissäkään oireissa ei pidä mennä töihin, kauppaan tai tavata ihmisiä. 

Ottamalla koronarokotteen voi suojella niin itseään kuin lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta. Sodankylässä koronarokotuksia jaetaan massarokotuksina liikuntahallilla arkipäivinä 11.-21.1.2022 välillä. Tiedote liikuntahallin rokotuksista


Päivitetty: 7.11.2018 22:05