Takaisin
 31.12.2021

Johtavan lääkärin koronatiedote 31.12.2021

​Meillä Sodankylässä on todettu joulukuun aikana tähän mennessä yhteensä 45 koronatartuntaa, joista osa sekä ulkomaalaisilla että kotimaisilla turisteilla. Altistumisia on tapahtunut mm. kouluilla sekä vanhustyön yksiköissä ja karanteenissa on ollut useita satoja henkilöitä. 

Koronatilanne on hankaloitunut ympäri Lappia eikä Sodankylä ole poikkeus. Nyt tulisi jokaisen muistaa ne toimenpiteet, joilla voi itse vaikuttaa epidemian leviämiseen. Kipeänä ei saa lähteä kotoa ystävän luokse vierailulle, kauppaan tai töihin. Maskin käyttö on suositeltavaa kaikissa julkisissa tiloissa, joissa ei turvaväliä voida pitää ja käsihygieniasta on huolehdittava.

Uuden vuoden juhlimisessakin on hyvä ottaa huomioon tämän hetkinen tilanne. Suuret kokoontumiset kannattaa välttää ja viettää uusi vuosi perhepiirissä. 

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen ja sen kehittymiseen. Tammikuussa tullaan tiedottamaan lisää rokotusten etenemisestä. Jokaisen kannattaa ottaa koronarokote suojellakseen itseään ja lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta.

Minna Jokinen
Johtava lääkäri
Sodankylän kunta


Päivitetty: 7.11.2018 22:05