Takaisin
 17.12.2021
uutiskuva

Sodankylän koronasuositukset päivitetty; 20 hengen kokoontumisrajoitukset voimaan, laaja maskisuositus käyttöön

​Koronatiedote 17.12.2021:

Sodankylässä on todettu tällä viikolla yhteensä 7 uutta koronatartuntaa. Tartuntoihin liittyy suuri määrä altistumisia kuntalaisten keskuudessa. Kaikkien tartuntojen alkuperää ei ole pystytty selvittämään ja osassa tartunnoista jäljitystyö on vielä kesken.  


Lisääntyneiden tartuntojen ja altistumisten vuoksi Sodankylän kunnanjohtaja yhdessä kunnan johtoryhmän ja johtavan lääkärin kanssa on 17.12.2021 päättänyt kieltää Sodankylässä kaikki yleisötilaisuudet joihin osallistuu yli 20 henkilöä.  


Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.12.2021 alkaen 3.1.2022 asti. 


Vaihtoehtona edellä mainituille rajoituksille tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin kokoontumisrajoitusta ei tarvitse noudattaa. Lisätietoja ja ohjeita koronapassiin liittyen.


Laaja maskisuositus käyttöönkunnassa etätyösuositus voimaan 
Kunnassa otetaan käyttöön myös laaja maskisuositus. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.  


Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi muun muassa työpaikoilla, kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, museoissa ja ravintoloissa sekä korkeakouluissa, ja toisen asteen oppilaitoksissa eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.  


Riskiryhmään kuuluville ja heitä tapaaville suositellaan kasvomaskin käyttöä aina kun ei voida pitää turvaväliä. 


Maskisuositusta on laajennettu koskemaan myös yli 12-vuotiaita oppilaita sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. 


Sodankylän kunta ottaa käyttöön etätyösuosituksen kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Kunta suosittelee, että Sodankylän alueella myös muut työnantajat ottavat etätyösuosituksen käyttöön niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista.  


Asiointi kunnanvirastolla suljetaan joulutauolle etuajassa maanantaista 20.12.2021 alkaen. Virasto on suljettuna 9.1.2022 asti.  


Sodankylässä voimaan ravitsemisliikkeiden rajoituksia  

Myös ravintolarajoitukset kiristyvät Sodankylässä, kun koko Lapin maakunnan alueella otetaan 18. joulukuuta kello 00.00 alkaen käyttöön leviämisalueen rajoitukset.  


Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 05-18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen.   


Vaihtoehtona edellä mainituille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.  

Lisätietoja valtioneuvoston sivuilta  

Kuluvalla viikolla Sodankylässä on todettu 7 koronatartuntaa, jäljitystyö osittain kesken 
Sodankylässä on todettu tällä viikolla yhteensä 7 uutta koronatartuntaa. Sodankylän kunnan infektiovastaanoton koronajäljitys on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin henkilöihin, mutta jäljitystyö on vielä kesken. Koronajäljitys on yhteydessä altistuneisiin kahden vuorokauden kuluessa altistumistapahtumasta.  


Mikäli kuntalainen ei saa karanteenimääräystä puhelimitse, voi kouluun ja töihin mennä normaalisti. Kouluun, päiväkotiin tai työpaikalle ei kuitenkaan tule mennä lievissäkään flunssaoireissa, jotta tartunnat eivät leviä.  


Koronatestiin voi hakeutua ottamalla yhteyttä Sodankylän kunnan koronaneuvontaan (ma-su klo 8-12, p. 040 128 5295) tai varaamalla ajan koronanäytteenottoon sähköisen asioinnin kautta (www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi). Viikonloppuisin yhteyttä voi tarvittaessa ottaa myös akuuttivastaanottoon p. 020 692 881.


Sodankylän kunta tiedottaa, mikäli tartunnoista on aiheutunut altistumistilanteita julkisilla paikoilla. Julkisten paikkojen altistumiset tullaan kokoamaan yhteen, päivittyvään tiedotteeseen kunnan kotisivuille.


Kuntalaisia kehotetaan ottamaan koronarokotus  

Kaikki 12-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat varata ajan ensimmäiseen koronarokotteeseen sähköisen asioinnin kautta www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi.   


Halutessaan rokoteajan voi varata myös soittamalla Hyvinvointikeskus Sopukan ajanvarausnumeroon 020 692 884, arkisin klo 8-14 tai koronarokotusnumeroon 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30.    


Sodankylässä ei jaeta koronarokotteita viikolla 52. Seuraavat vapaat rokoteajat ovat 3.1. ja 4.1.2022. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05