Takaisin
 22.7.2021

Sodankylässä otetaan käyttöön terveydenhuollon sähköinen asiointipalvelu - ajan koronarokotukseen voi jatkossa varata myös sähköisesti

Sodankylän kunta ottaa torstaista 22.7.2021 alkaen käyttöön terveydenhuollon sähköisen asioinnin kokonaisuuden, joka tulee sujuvoittamaan asiointia ja yhteydenpitoa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. 

Sähköisiä terveydenhuollon palveluja otetaan vaiheittain käyttöön ja niitä kehitetään koko ajan. Alkuvaiheessa kuntalaiset voivat sähköisen asioinnin kautta varata ajan koronanäytteenottoon, ensimmäiseen koronarokotukseen sekä sydänfilmiin ja kuulontutkimukseen. Ajanvaraus onnistuu sähköisen asioinnin kautta, mikäli kyseisiä aikoja on varaushetkellä saatavilla. 

Lisäksi sähköisen asioinnin avulla voi siirtää tai perua itse varattuja käyntiaikoja. Sähköisen asioinnin kautta voi myös tilata matkapuhelimeen tekstiviestimuistutuksen koronarokoteajasta.  

Terveydenhuollon sähköiseen asiointiin kirjaudutaan Sodankylän kunnan verkkosivujen kautta. 
Ohjeet ja kirjautumislinkki löytyvät osoitteesta www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi

Palveluun kirjaudutaan vahvan tunnistuksen kautta, jossa voi valita itselleen sopivimman tunnistustavan. Tunnistautumiseen voi käyttää esimerkiksi henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. 

Sähköisen asioinnin käyttöä varten tulee täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomake (=palvelusopimus). Ilman suostumuksen voimassaoloa asiointi ei onnistu. Suostumuksen voi tehdä kirjautumalla terveydenhuollon sähköisen asiointiin ja valitsemalla sieltä Lomakkeet-kohdan. Suostumuslomakkeen voi täyttää myös vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Sähköinen asioinnin suostumus on voimassa yksiköissä, joissa on mahdollista asioida sähköisesti. Suostumuksen voi purkaa tai sitä voidaan muuttaa sähköisen asioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä hyvinvointikeskus Sopukan ajanvaraukseen. 

Koronarokotejonoon ilmoittautuneiden ei tarvitse asioida sähköisessä asiointipalvelussa 

Sähköisessä asiointipalvelussa voi varata ajan ensimmäiseen koronarokotukseen, mikäli rokoteaikoja on varaushetkellä saatavilla. Mikäli asiakkaan ikäryhmälle ei ole varaushetkellä vapaita rokoteaikoja, ei ajanvarausta voi tehdä. Tällöin asiakasta kehotetaan soittamaan koronarokotenumeroon tai Sopukan ajanvarausnumeroon, jolloin hänet asetetaan rokotejonoon. 

Mikäli asiakas on jo aiemmin ilmoittautunut rokotejonoon tai hänelle on jo varattu rokoteaika, ei sähköisessä asiointipalvelussa tarvitse asioida. Rokoteaikoja jaetaan rokotevuorossa oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Rokotusjonossa oleville soitetaan, kun heille soveltuvia rokotteita on saatavana ja rokotusaika voidaan antaa.  

Myös sähköisessä ajanvarauksessa noudatetaan rokotusjärjestystä. Rokoteajanvarausta ei tule tehdä, mikäli ei kuulu rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään. Ajantasaisen rokotejärjestyksen voi tarkistaa osoitteesta www.sodankyla.fi/korona. Tällä hetkellä Sodankylässä rokotetaan yli 16-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia 12 vuotta täyttäneitä. Riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden ajanvaraus koronarokotukseen tapahtuu puhelimitse numerosta 040 579 9199. 

Kunta suosittelee käyttämään koronarokoteajanvarauksessa ensisijaisesti sähköistä asiointipalvelua. Ajan koronarokotukseen voi kuitenkin halutessaan varata myös puhelimitse koronarokotenumerosta 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30 tai Sopukan ajanvarausnumerosta 020 692 884, arkisin klo 8-14. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05