Takaisin
 3.6.2021

Sodankylässä ei ole enää voimassaolevia kokoontumisrajoituksia, koronarokotukset etenevät ajantasaisesti rokotemäärien mukaisesti

​Lappi on koronavirusepidemiassa perusvaiheessa. Lapin aluehallintovirasto on päättänyt lopettaa yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt kokoontumisrajoitukset Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueilla. Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, tulee tapahtumien järjestäjien edelleen huolehtia tartuntalain 58 c pykälän mukaisista hygieniakäytännöistä kuten mm. mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpidosta sekä tilojen ja pintojen puhdistamisesta.

Sodankylän kunta on päivittänyt omat kokoontumisohjeensa aluehallintoviraston päätöksen mukaiseksi.

Kunta kuitenkin muistuttaa, että jokaisen tulee edelleen toimia omalta osaltaan vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita.

Koronarokotusjonoon voi tällä hetkellä ilmoittautua 55 vuotta täyttävät ja vanhemmat; koronarokotustyö priorisoidaan, ja terveysneuvonnan sekä kiireettömän vastaanoton palveluissa voi tulla viivettä

Sodankylän koronarokotukset etenevät valtakunnallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti sitä mukaan, kun kunta saa koronarokotteita. Tällä hetkellä koronarokotusjonoon voivat ilmoittautua kaikki tänä vuonna 55 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Sodankylän kunnan koronarokotustyötä toteutetaan pääosin kunnan omalla henkilöstöresurssilla, ja rokotustyö asetetaan ensisijalle sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Koronarokotusten edetessä tämä voi tarkoittaa sitä, että kiireettömillä vastaanotoilla ja terveysneuvonnassa voi syntyä viivettä ei-kiireellisten vastaanottojen ja tarkastusten osalta. Kuntalaisilta pyydetäänkin ymmärrystä mikäli viiveitä esiintyy, jotta koronarokotukset saadaan toteutettua ajantasaisesti rokotemäärien mukaisesti.

Sodankylän kunta avaa lähiaikoina koronarokotusten sähköisen ajanvarauksen, ajanvarausjärjestelmän käyttöönotosta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa koronarokotuksista ja koronaohjeista löytyy kunnan kotisivuilta osoitteesta www.sodankyla.fi/korona.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05