Takaisin
 27.5.2021
uutiskuva

Sodankylän koronasuosituksiin lievennyksiä, infektiovastaanoton aukiolot päivitetty kesäksi

Koronatilanne on Lapissa kevään aikana rauhoittunut ja Lapin sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla. Annetut suositukset ja rajoitukset sekä niiden huolellinen noudattaminen ovat kääntäneet epidemian kehittymisen suunnan. Kevään edetessä myös rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu alkavat tukea epidemiatilanteen kohenemista.  Koronatilanteen rauhoittumisen myötä Sodankylän kunta on päivittänyt omat koronasuosituksensa Lapin koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisiksi.


Sodankylän kunnan voimassa olevat koronasuositukset


Lapin aluehallintoviraston 50 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu Lapin sairaanhoitopiirissä 30.6.2021 saakka, mutta isompia tilaisuuksia voi järjestää erityisjärjestelyin, terveysturvallisuudesta huolehtimalla.

Yksityistilaisuuksien osalta kunnan kokoontumisrajoitus poistuu, eikä yksityistilaisuuksien osalta ole voimassa olevia rajoituksia. Edelleen tilaisuuksissa suositellaan kuitenkin pitämään kahden metrin turvavälit ja käyttämään kasvomaskia.

Liikunta-, urheilu- ja ryhmäharrastuksia ja –tapahtumia voidaan järjestää, mutta edelleenkin on muistettava koronaturvallisuusohjeet turvaväleistä ja kasvomaskien käyttämisestä (paitsi itse urheilusuorituksessa).

Kasvomaskin käyttöä suositellaan käytettävän kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Riskiryhmään kuuluville ja heitä tapaaville suositellaan kasvomaskin käyttöä aina kun ei voida pitää turvaväliä

Vierailut Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja ikäihmisten asumispalveluyksiköihin ovat edelleen kielletty, mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita. Täysin terveenä vierailuja voidaan järjestää, mutta järjestelyistä sopia yksikön henkilöstön kanssa etukäteen ja noudattaa yksikön vierailuohjeita.

Kuntalaisten suositellaan edelleen välttävän matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille; suositus ei koske ei välttämättömiä työmatkoja.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, tulee Sodankylässä noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Tärkeää on edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää 2 metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Kunnassa noudatetaan kaikkia Lapin aluehallintoviraston määräyksiä sekä Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Hyvinvointikeskus Sopukan infektiovastaanoton aukioloaika
muuttuu kesän ajaksi

Koronatilanteen rauhoittuminen vaikuttaa myös Hyvinvointikeskus Sopukan infektiovastaanoton aukioloaikoihin. Sodankylän infektiovastaanotto ja koronaneuvontapuhelin palvelee 31.5.2021 alkaen

joka päivä klo 8-16, p. 040 128 5295. Uudet aukioloajat ovat voimassa 31.5. – 22.8.2021 välisen ajan
Muutos ei vaikuta akuuttivastaanoton aukioloaikoihin, joka toimii edelleen kesän ajan päivittäin klo 8-21.

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05