Takaisin
 25.5.2021
uutiskuva

Kansanedustaja Markus Lohi vieraili Sodankylässä

Rovaniemeläinen Keskusta-puolueen kansanedustaja Markus Lohi vieraili 24.5. Sodankylässä. Kunnanvirastolla Lohi tapasi kunnanjohtaja Petri Härkösen sekä Sodankylän Keskustan Mikko Pyhäjärven ja Veikko Virtasen.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa sote-uudistuksesta. 

- Sote-uudistukseen liittyvät kysymykset tulevat olemaan keskeisiä tulevalla valtuustokaudella. Sain tapaamisessa tietoa sote-uudistuksen valmisteluista eduskunnassa, Härkönen kertoo vierailusta. 

Lohi lähetti terveisensä sodankyläläisille liittyen neljään ajankohtaiseen asiaan: sote-uudistukseen, kaivoslakiin, matkailuun ja puolustusvoimiin. 

- Ensinnäkin näyttää siltä, että sote-uudistus on lähellä toteutumista. Lapissa väestö ikääntyy. Kuntien talouden ei tule ajautua ahdinkoon sen vuoksi, että kasvavat sote-menot eivät jätä rahaa mihinkään muuhun. Täydellistä sote-mallia ei tule, mutta riittävän hyvä malli tehdään ja saatetaan maaliin asti, Lohi kommentoi. 

- Toisekseen kaivoslain uudistamisen suhteen teen parhaani. Kannatan ja pyrin edistämään kaivosveroa, joka maksettaisiin kaivoksen sijaintikunnalle.  

- Kolmas asia liittyy matkailun ahdinkoon. On tehtävä paljon töitä, jotta henkisessä ja taloudellisessa ahdingossa oleva hotelli- ja matkailuala saataisiin nousuun. 

- Neljäntenä asiana Sodankylästä tulee mieleen puolustusvoimien vahva sijoittuminen tälle alueelle, myös tulevaisuudessa. Puolustusvoimilla on tärkeä merkitys Lapin alueelle elinkeinon näkökulmasta. Turvataan Sodankylän varuskunnan toiminta myös tulevaisuudessa, Lohi summaa ajatuksiaan Sodankylästä. 

Kunnanjohtaja Härkönen oli tyytyväinen tapaamiseen: 
- On hienoa, että kansanedustaja Lohi on hyvin selvillä Sodankylän kunnan asioista ja mukana yhteistyössä edusvalvonnan suhteen. 

Yksi kunnan tärkeä tehtävä on huolehtia edunvalvonnasta valtakunnan tasolla ja tätä edistääkseen Sodankylän kunnanjohtaja tapaa Lapin alueen kansanedustajia. 

Valokuvassa vasemmalta: Petri Härkönen, Mikko Pyhäjärvi, Markus Lohi ja Veikko Virtanen. 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05