Takaisin
 30.4.2021

Sodankylä päivitti koronaohjeita alueellisen koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaisesti; yläkoulun ja lukion oppilaiden maskisuosituksesta luovutaan, kokoontumisrajoitukset 50 henkilöön

​Lapin alueellinen koronakoordinaatioryhmä on tänään 30.4.2021 kokoontunut arvioimaan Lapin sairaanhoitopiirin koronatilannetta ja suosituksia. Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on tällä hetkellä hyvä; ilmaantuvuus on matala. Alueella todetut koronatapaukset ovat satunnaisia, ja liittyvät ulkopaikkakuntalaisiin. Sodankylän varuskunnassa todettu tartuntarypäs on saatu rajattua, eikä tartunnat ole levinneet varuskunnan ulkopuolelle.

Koronakoordinaatioryhmä on suosittanut mm. yläkoulun oppilaiden maskissuosituksesta luopumista ja yksityistilaisuuksien osallistumisrajoituksen nostamista 50 henkilöön.

Lapin rauhallisen koronatilanteen myötä Sodankylän kunta on päivittänyt koronasuositukset:

 • Yli 50 hengen kokoontumisrajoitus, yksityistilaisuudet
  Yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavan 50 hengen kokoontumisrajoitusta.
 • Yli 50 hengen kokoontumiset sallittuja vain erityisin varotoimin, yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset (AVI)
  Lapin sairaanhoitopiirin alueella voidaan 3.5.2021 alkaen järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Tilaisuuksissa on huolehdittava osallistujien turvallisuudesta mm. aluerajauksia hyödyntämällä ja muita hygienia- ja turvaohjeita noudattamalla. Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 3.5.–31.5.2021 Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Lue lisää: Lapin aluehallintoviraston tiedote 30.4.2021
  Huom: 2.5.2021 saakka edelleen voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa.
 • Koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla järjestettäviin harrastus-, urheilu- ja liikuntatapahtumin osallistumista ja tapahtumien järjestämistä ei suositella, eikä em. alueilta suositella osallistumista Sodankylässä järjestettäviin tapahtumiin. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus on voimassa määräaikaisesti 23.5.2021 saakka.
   
 • Maskisuositus
  Kasvomaskin käyttöä suositellaan käytettävän kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Riskiryhmään kuuluville ja heitä tapaaville suositellaan kasvomaskin käyttöä aina kun ei voida pitää turvaväliä.

  Maskisuositus poistuu yläkoulusta ja 2. asteelta 3.5.2021 alkaen. Koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan osalta vahva maskisuositus jatkuu, samoin kuin muissakin työyhteisöissä, mikäli turvaväliä ei voida toteuttaa.
 • Suositus välttää vierailuja Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja ikäihmisten asumispalveluyksiköihin
  Vierailemista Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja vanhustyön asumispalveluyksiköihin ei suositella toistaiseksi. Mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita, vierailu ei ole sallittu. Jos vierailuja kuitenkin järjestetään, tulee järjestelyistä sopia yksikön henkilöstön kanssa etukäteen ja noudattaa yksikön vierailuohjeita.
 • Suositus välttää tarpeetonta matkustamista
  Kuntalaisten suositellaan välttävän matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille; suositus sisältää harrastuksiin liittyvän matkustamisen, mutta ei välttämättömiä työmatkoja.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, tulee Sodankylässä noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Tärkeä on edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää 2 metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Kunnassa noudatetaan kaikkia Lapin aluehallintoviraston määräyksiä sekä Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05