Takaisin
 7.4.2021

Lapin koronatilanne on rauhoittunut ja alueella palataan koronavirusepidemian perustasolle – Sodankylän koronarajoitukset ja -suositukset päivitetty

Lapin koronatilanne on rauhoittunut ja alueella palataan koronavirusepidemian perustasolle – Sodankylän kunta on päivittänyt voimassa olevat koronarajoitukset ja  -suositukset Lapin koronakoordinaatioryhmän suositusten mukaiseksi; mm. yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus nousee 6 henkilöstä kahteenkymmeneen ja yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta saa jatkua. Suositus toisen asteen etäopetuksesta ei ole enää voimassa Lapin kunnissa.

Sodankylän kunnassa voimassa olevat koronarajoitukset ja –suositukset 7.4.2021 alkaen:

 • Yli 6 hengen kokoontumisrajoitus 11.4.2021 saakka, yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset (AVI)
  Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.
  Määräys on voimassa 11.4.2021 saakka. 12.4. – 11.5.2021 välisenä aikana AVI:n määräämä kokoontumisrajoitus koskee yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

 • Yli 20 hengen kokoontumisrajoitus, yksityistilaisuudet
  Yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Uusi suositus on voimassa heti.

 • Yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta saa jatkua
  Yli 16-vuotiaiden (sis. aikuiset) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminnan keskeytys päättyy, ja kaiken ikäiset voivat jatkaa harrastamista korona-ajan turvallisuusohjeita noudattaen.

 • Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolella järjestettäviin harrastus-, urheilu- ja liikuntatapahtumin osallistumista ja tapahtumien järjestämistä ei suositella 24.4. saakka
  Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Suositus on voimassa 24.4.2021 saakka.

 • Laaja etätyösuositus
  Etätyöskentelyä suositellaan Sodankylän alueella kaikille työpaikoille, joissa se on mahdollista.

 • Laaja maskisuositus
  Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille yli 12 vuotiaille julkisissa sisätiloissa, kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Riskiryhmään kuuluville ja heitä tapaaville suositellaan kasvomaskin käyttöä aina kun ei voida pitää turvaväliä. Maskisuositus koskee myös yli 12-vuotiaita oppilaita sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa.

 • Suositus välttää vierailuja Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja ikäihmisten asumispalveluyksiköihin
  Vierailemista Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja vanhustyön asumispalveluyksiköihin ei suositella toistaiseksi. Mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita, vierailu ei ole sallittu. Jos vierailuja kuitenkin järjestetään, tulee järjestelyistä sopia yksikön henkilöstön kanssa etukäteen ja noudattaa yksikön vierailuohjeita. 

 • Vahva suositus välttää tarpeetonta matkustamista
  Kuntalaisten suositellaan välttävän matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille; suositus sisältää harrastuksiin liittyvän matkustamisen, mutta ei välttämättömiä työmatkoja.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, tulee Sodankylässä noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Tärkeä on edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää 2 metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Kunnassa noudatetaan kaikkia Lapin aluehallintoviraston määräyksiä sekä Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05