Takaisin
 10.3.2021

Sodankylän koronarokotukset kohdennetaan jatkossa ensin yli 70-vuotiaisiin

​Koronatiedote 10.3.2021

AstraZeneca Covid-19 koronavirusrokote on todettu tehokkaaksi myös yli 70-vuotiailla. Tästä syystä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tehnyt uuden ohjeistuksen rokotusjärjestyksestä. Rokotukset tullaan kohdentamaan jatkossa ikäperusteisesti ensin yli 70-vuotiaisiin, porrastettuna korkeimmasta iästä alaspäin. Kun kaikki 70 vuotta täyttäneet on rokotettu, jatketaan riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotuksia. 

Sodankylässä pidetään voimassa jo annetut rokotusajat, jotka on annettu alle 70-vuotiaille riskiryhmään kuulumisen perusteella. Jatkossa uusia aikoja tullaan antamaan ikäperusteisesti porrastettuna vanhimmasta nuorimpaan 70 vuoden ikään saakka, jonka jälkeen voidaan jatkaa alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotuksia.

Yli 70-vuotiaiden ikäryhmäjaottelusta tiedotetaan vielä erikseen. Tällä hetkellä rokoteaikoja ei ole varattavissa, vaan kaikki jaossa olleet ajat on menneet.

Ajanvarauksen suhteen kuntalaisilta pyydetään kärsivällisyyttä. Rokotteita saapuu vain pieniä eriä kerrallaan ja rokoteajat annetaan soittojärjestyksessä. Kaikki kuntalaiset tulevat saamaan rokotteen rokotusten edetessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedote 10.3.2021:
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä: AstraZenecan koronarokotteella voidaan rokottaa myös ikääntyneitä

Päivitetty: 7.11.2018 22:05