Takaisin
 2.3.2021

Sodankylässä yläkoulu pysyy lähiopetuksessa, lukio siirtyy etäopetukseen 15.3. alkaen, sivistyslautakunta tekee virallisen päätöksen to 4.3.2021

Koronatiedote 2.3.2021
 
Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on tänään 2.3.2021 kokouksessaan todennut, että sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiatilanteen perusteella tarvetta yläkoulujen etäopetukseen ja kouluja koskevat päätökset tehdään kuntakohtaisesti.

Sodankylän kunnan koronajohtoryhmä päätti tänään, että kunta toimii Lapin sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti ja yläkoulu (luokat 7-9) ei siirry etäopetukseen.

Sodankylän lukio siirtyy aikaisemman tiedon mukaisesti etäopetukseen hiihtoloman jälkeen maanantaina 15.3.2021 kahdeksi viikoksi. Asiasta päättää virallisesti sivistyslautakunta kokouksessaan torstaina 4.3.2021.

Sodankylän kunnan johtoryhmä seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja arvioi koulujen osalta tarvittavia toimenpiteitä uudestaan viimeistään hiihtolomien jälkeen.

Alle 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta saa jatkua
Koronakoordinaatiotyöryhmä käsitteli myös valtakunnallista linjausta lasten ja nuorten ryhmäharrastusten keskeyttämisestä. Toistaiseksi Lapin sairaanhoitopiirin alueella pidetään voimassa aikaisempi suositus yli 16-vuotiaiden harrastusten keskeyttämisestä, ja tämä suositus on voimassa myös Sodankylässä.


6 hengen kokoontumisrajoitus voimassa 2.-28.3.2021
Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Määräys on voimassa 2.3.–28.3.2021 Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa. Sodankylän kunta suosittelee, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin 6 hengen kokoontumisrajoitusta.

Lisäksi Lapin aluehallintovirasto päättää asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön rajoittamisesta kuluvan viikon aikana.

Sodankylässä tulee edelleen noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita, Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä Lapin aluehallintoviraston määräyksiä tapahtumien järjestämiseen liittyen.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05