Takaisin
 22.1.2021

Sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilutapahtumia ei suositella järjestettäväksi määräajaksi

​Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on jatkanut suositustaan siitä, että sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu-ja liikuntatapahtumia ei järjestetä määräaikana. Suositus on voimassa 21.2.2021 saakka ja koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM-ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.

Sodankylän kunta toimii sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti, eikä kunnan liikuntatiloissa saa järjestää urheilu-ja liikuntatapahtumia, joihin osallistuu urheilijoita/joukkueita toisen sairaanhoitopiirin alueelta. Lisäksi kunta suosittelee, että paikalliset urheiluseurat ja järjestöt eivät osallistu tapahtumiin toisen sairaanhoitopiirin alueella 21.2.2021 saakka.

Sodankylän kunnassa on lisäksi voimassa seuraavat koronasuositukset 31.1.2021 saakka:

  • vahva maskisuositus julkisissa tiloissa; kasvomaskin käyttöä suositellaan myös toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa
  • vahva suositus vierailujen välttämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin
  • suositus välttää matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille;
  • suositus sisältää harrastuksiin liittyvät turnaukset ja muut tapahtumat, mutta ei välttämättömiä työmatkoja
  • suositus välttää ruoka- ja juomatarjoilun järjestämistä kunnan tiloissa järjestetyissä yleisötapahtumissa

Lisäksi Sodankylässä tulee noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita, Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä Lapin aluehallintoviraston määräyksiä tapahtumien järjestämiseen liittyen. Lapin aluehallintoviraston rajoitus kieltää tammikuun loppuun asti Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Lapin sairaanhoitopiirin voimassa olevat suositukset ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.koronaturvallinenlappi.fi.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05