Takaisin
 12.1.2021

Sodankylän kunta on aloittanut sote-henkilöstön koronarokottamisen, kuntalaisten rokotukset käynnistyvät myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana – kunta jatkaa koronasuosituksia tammikuun loppuun

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön koronarokotukset alkavat Sodankylän kunnassa tänään tiistaina 12.1.2021. Myös  palveluasumisen asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset alkavat tammikuun aikana.

Rokotusjärjestys perustuu kansalliseen linjaukseen>
Suomen koronarokotestrategian mukaan ensimmäisenä rokotusta tarjotaan niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 –potilaita ja niille, jotka työskentelevät hoitokodeissa. Sen jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen.

Rokotukset toteutetaan THL:n valtakunnallisesti ohjeistamassa järjestyksessä ja aikatauluun vaikuttaa Suomeen ja Sodankylään saapuvien rokote-erien suurus.

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan kunnan tiedotusta rokotusaikatauluista
Kunta tiedottaa rokotuksista kohderyhmille lehdistön kautta, kunnan verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Kunnan koronaneuvontapuhelimeen ei tässä vaiheessa tulisi soittaa koronarokotuksen aikatauluun tai rokotuksen ajanvaraukseen liittyvissä asioissa. Kunta toivoo, että kuntalaiset seuraisivat aktiivisesti kunnan tiedottamista asiaan liittyen – kunta tiedottaa rokotuksista ja antaa ohjeet rokotusajan varaamisesta heti, kun kuntalaisten rokotusaikataulu selviää.

  • Rokotteen ottaminen ei ole pakollista, mutta sitä tarjotaan aikanaan kaikille kuntalaisille. Rokotus on kuntalaiselle maksuton. Kannustamme ja toivomme, että rokotuksia otetaan aktiivisesti, silloin kun oma vuoro tulee. Mahdollisimman laajalla rokotekattavuudella saadaan paras tulos koronatartuntojen ehkäisyssä, Sodankylän kunnan johtava lääkäri Minna Jokinen sanoo.

Kausi-influenssarokotteita vielä saatavilla
Sodankylän kunnassa on vielä jäljellä kausi-influenssarokotteita. Mikäli kuulut riskiryhmään, etkä ole vielä saanut influenssarokotetta, voit varata ajan rokotukselle puhelimitse, p. 020 692 884.

Sodankylän kunnan koronasuositukset ovat voimassa 31.1.2021 saakka

Sodankylän kunta jatkaa seuraavia koronasuosituksia ja –rajoituksia 31.1.2021 saakka:

  • vahva maskisuositus julkisissa tiloissa silloin, kun turvaväliä ei voida pitää; kasvomaskin käyttöä suositellaan myös toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa
  • vahva suositus vierailujen välttämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin
  • suositus välttää matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille;
    suositus sisältää harrastuksiin liittyvät turnaukset ja muut tapahtumat, mutta ei välttämättömiä työmatkoja
  • suositus välttää ruoka- ja juomatarjoilun järjestämistä kunnan tiloissa järjestetyissä yleisötapahtumissa

Lisäksi Sodankylässä tulee noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita, Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä Lapin aluehallintoviraston määräyksiä tapahtumien järjestämiseen liittyen. Lapin aluehallintoviraston rajoitus kieltää tammikuun loppuun asti Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Lapin sairaanhoitopiirin voimassa olevat suositukset ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.koronaturvallinenlappi.fi.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05