Takaisin
 30.10.2020

​​Sodankylässä todettu lisää koronatartuntoja; Tähtikunnan koulun yläkoululaiset siirtyvät etäopetukseen kahdeksi viikoksi ja tapahtumanjärjestäjille lisäohjeistuksia

Sodankylän kunnassa on todettu tällä viikolla ensimmäiset koronavirustartunnat. Joukkoaltistumisia on tapahtunut Hyvinvointikeskus Sopukassa, Sodankylän jäähallilla ja Tähtikunnan koululla.  Sodankylän kunnan johtoryhmä on perjantaina 30.10.2020 kokoontunut ja linjannut toimintaohjeita kunnan tiloissa järjestettäviin tapahtumiin ja koulujen toimintaan liittyen koronatilanteen muuttumisen myötä.

Tähtikunnan koulun yläluokat etäopetukseen 2 viikoksi
Tähtikunnan koululla todettujen tartuntojen ja altistumisten vuoksi yläkoulun oppilaat (luokat 7-9) siirtyvät maanantaina 2.11.20202 etäopetukseen kahden viikon ajaksi. Koulu tiedottaa henkilöstöä, oppilaita ja huoltajia tarkemmin etäopetuksen järjestelyistä.

Etäopetukseen siirtymisellä pyritään ehkäisemään tartuntojen leviäminen ja lisäaltistumiset.
Infektiovastaanoton henkilöstö on yhteydessä kaikkiin koululla altistuneisiin ja heidät asetetaan 10 päivän karanteeniin altistumishetkestä alkaen. Myös muita mahdollisia altistuksia kartoitetaan.

Tapahtumanjärjestäjille lisäohjeistuksia; liikkumista kiihtymisvaiheessa oleville alueille ja alueilta suositellaan vältettävän, ruoka- ja virvoketarjoilua ei järjestetä
Lapin Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, ovat kielletty. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita tarvittavista turvaväleistä, vain terveenä ja oireettomana osallistumisesta, jonotilanteiden välttämisestä sekä käsi ja hengityshygieniasta.

Tapahtumia voi siis edelleen järjestää kunnan tiloissa, jos aluehallintoviraston määräyksiä on mahdollista noudattaa. Sodankylän kunta kuitenkin suosittelee vahvasti, että tapahtumissa käytetään kasvomaskeja mahdollisimman laajasti. Lisäksi infektiolääkärin ohjeistuksen mukaisesti, kunta suosittelee, että tapahtumiin osallistuessa vältetään liikkumista kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla tai kiihtymisvaiheen alueilta vierailuja Sodankylään. Esimerkiksi Rovaniemi ja Kuopio kuuluvat tällä hetkellä kiihtymisvaiheen alueisiin.

Kunta on myös linjannut, että kunnan tiloissa järjestettävissä tapahtumissa ei saa järjestää ruoka- ja virvoketarjoilua tai –myyntiä. Näin toimimalla vältetään tilanteita, joissa maskit otetaan pois kasvoilta syödessä ja juodessa yleisissä tiloissa. Nämä toimintaohjeet ovat voimassa vähintään marraskuun loppuun saakka.

Kunta ohjeistaa, että tapahtumanjärjestäjät velvoittavat osallistujia käyttämään kasvomaskeja, jos terveydelliset syyt eivät sitä estä. Yleisörajoitusten osalta suositellaan, että tapahtumajärjestäjät käyttävä omaa harkintaa ja rajoittavat ulkopuolisen yleisön pääsyä tapahtumiin tilanteen mukaisesti.

Tapahtumanjärjestäjät, seurat ja mm. lajiliitot tekevät itse päätökset mahdollisista harrastustoiminnan, tapahtumien ja sarjapelien peruuttamisesta tai siirtämisestä.

Vastuullinen toiminta auttaa ehkäisemään viruksen leviämistä Sodankylässä
Sodankylässä todettujen koronatartuntojen myötä koronatilanne on nyt paikkakunnalla selkeästi muuttunut. Sodankylän kunta toivoo, että kuntalaiset käyttävät tässä tilanteessa itse vahvaa harkintaa erilaisiin tapahtumiin osallistumisesta. Turvaohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää ja kunta toivoo, että koko henkilöstö, kaikki kuntalaiset, yhteistyötahot ja tapahtumanjärjestäjät suhtautuvat tilanteeseen asiaan kuuluvalla vakavuudella ja noudattavat omalta osaltaan kaikkia annettuja ohjeita tarkasti. Näin toimimalla pystytään vaikuttamaan siihen, miten tilanne Sodankylässä etenee.

Kunnan johtoryhmä seuraa koronaepidemian etenemistä tiiviisti, ja tiedottaa tarvittaessa lisää tilanteesta ja toimenpiteistä.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05