Takaisin
 30.10.2020

Sodankylän jäähallilla viime lauantaina altistuneissa todettu jatkotartunta, lisäaltistumisia Tähtikunnan koululla

Sodankylän kunnassa todettiin 28.10.2020 ensimmäinen paikallinen koronavirustartunta sekä joukkoaltistumisia. Sodankylän jäähallilla lauantaina 24.10.2020 tapahtuneista altistumisista on nyt todettu yksi jatkotartunta. Tartunnan saanut Tähtikunnan koulun oppilas on ennen oireiden alkamista käynyt koulua normaalisti maanantaina 26.10. ja tiistaina 27.10.2020.

Tähtikunnan koulun oppilaita sekä koronaan sairastunutta oppilasta maanantain ja tiistain aikana opettaneita opettajia sekä muita samoissa tiloissa yhtä aikaa oleskelleita asetetaan karanteeniin. Tilannetta kartoitetaan parhaillaan aktiivisesti ja myös muut mahdolliset altistuneet kontaktoidaan, ohjeistetaan ja tarvittaessa asetetaan karanteeniin 10 päiväksi altistumisesta alkaen.

Tähtikunnan koululla altistuneet on lähetetty kotiin, ja heidän on ohjeistettu pysymään kotona karanteenimaisissa oloissa ja välttämään sosiaalisia kontakteja kunnes heihin otetaan yhteyttä infektiovastaanotolta ja ohjeistetaan tarkemmin.

Karanteeniin asetetun tulee pysytellä kotona ja välttää kaikkia sosiaalisia kontakteja, ja esim. kaupassa käyntiä, harrastuksiin osallistumista ym. Lisätietoa karanteenista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

Kunta tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05