Takaisin
 29.10.2020

Sodankylässä todettu ensimmäinen paikallinen koronatartunta, Hyvinvointikeskus Sopukan sekä jäähallin tartuntaketjuja ja mahdollisia altistumisia selvitetään

Sodankylän kunnassa on todettu ensimmäinen paikallinen koronavirustartunta 28.10.2020. Tartunnan saanut henkilö työskentelee Hyvinvointikeskus Sopukassa, ja henkilöstön keskuudessa on tapahtunut joukkoaltistuminen. Sopukan asiakkaat ja vierailijat eivät ole altistuneet tartunnalle.

Sairastunut työntekijä ei tee asiakastyötä ja hän on työskennellessään käyttänyt kasvomaskia ja huolehtinut muusta suojautumisesta ohjeiden mukaisesti. Altistumistilanteet liittyvät henkilökunnan ruokailuihin. Virukselle altistuneet jäljitetään, testataan ja asetetaan karanteeniin, ja järjestelyt vaikuttavat Hyvinvointikeskus Sopukan palveluihin. Mm. Sopukan vastaanottoaikoja joudutaan perumaan tältä ja ensi viikolta laajasti, asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin. 


Sodankylän jäähallilla altistumisia lauantaina 24.10.2020
Lisäksi Sodankylän jäähallilla on tapahtunut mahdollisia altistumisia lauantaina 24.10.2020 järjestetyissä pelitapahtumissa. Koronavirukselle altistumisia on voinut tapahtua Sodankylän Pallon U14 joukkueen pelin aikana klo 11:30-13:30, sekä Sodankylän Pallon edustusjoukkueen pelin aikana klo 16:45-19:15. 
Osa Sodankylän Pallon U14- ja edustusjoukkueiden pelaajista sekä toimihenkilöistä on asetettu karanteeniin. Muita mahdollisia altistumisia kartoitetaan, ja heihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.  

Kaikkia jäähallilla oleskelleita ei ole tarvetta asettaa karanteeniin, sillä jääkiekkoliiton alaisissa tapahtumissa on maskipakko, eikä sairastunut ei ole ollut lähikontaktissa kaikkien kanssa. Kaikkien edellä mainittuina aikoina hallilla olleiden tulee kuitenkin seurata tarkasti mahdollisia koronaan viittaavia oireita ja hakeutua herkästi koronatestiin.

Hakeudu koronatestiin lievissäkin oireissa
Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lievissäkin oireissa tulee olla yhteydessä kunnan Sodankylän infektiovastaanotolle, p. 040 128 5295 ja hakeutua koronatestiin puhelimitse saatujen ohjeiden mukaisesti. 

 

Vastuullinen toiminta auttaa ehkäisemään viruksen leviämistä Sodankylässä 
Tilanne on Sodankylässä selkeästi nyt muuttunut, ja kunta toimii vahvasti siten, että pyritään estämään taudin leviäminen paikkakunnalla. Sen vuoksi turvaohjeiden noudattaminen on nyt erittäin tärkeää ja kunta toivoo, että koko henkilöstö, kaikki kuntalaiset, yhteistyötahot ja tapahtumanjärjestäjät suhtautuvat tilanteeseen asiaan kuuluvalla vakavuudella ja noudattavat omalta osaltaan kaikkia annettuja ohjeita tarkasti. Näin toimimalla pystytään vaikuttamaan siihen miten tilanne Sodankylässä etenee.

Kunta tiedottaa tilanteesta ja Sopukan palveluiden järjestelyistä lisää, kun tiedot tarkentuvat.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05