Takaisin
 11.9.2020
uutiskuva

Sodankylän Hyvinvointikeskus Sopukka on mukana Kuntarahoituksen vastuullisessa yhteiskunnallisessa rahoituksessa - rahoitusmuoto listattiin Helsingin pörssiin

Sodankylän Hyvinvointikeskus Sopukka on mukana yhtenä ensimäisistä kohteista, Kuntarahoituksen vastuullisen yhteiskunnallisen rahoituksen kohteissa. Yhteiskunnallinen joukkovelkakirjoilla eli social bondeilla rahoitetaan asumisen, hyvinvoinnin ja koulutuksen hankkeita, joilla edistetään yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä, hyvinvointia tai kuntien ja alueiden elinvoimaa. Ensimmäisten rahoitettujen yhteiskunnallisen rahoituksen kohteiden joukossa on sairaaloita ja hyvinvointikeskuksia, kouluja ja erityisryhmien asuntoja.

Eilen Kuntarahoitus ilmoitti, että se on listannut ensimmäisen yhteiskunnallisen joukkovelkakirjalainansa eli social bondin Helsingin pörssiin (Nasdaq Helsinki) vastuullisten joukkovelkakirjalainojen markkinalle. Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallion mukaan yhä useampi sijoittaja haluaa sijoittaa kohteisiin, jotka ovat yhteiskunnan kannalta kestäviä ja kestävää kehitystä tukevia.

Pörssiin listautuminen ja rahoitetut kohteet näkyivät myös maailman kuuluisimmalla mainostaululla New Yorkin Times Squarella (kuvassa).

Lue lisää
Kuntarahoituksen tiedote:
https://www.kuntarahoitus.fi/ajankohtaista/kuntarahoitus-listaa-suomen-ensimmaisen-yhteiskunnallisen-joukkovelkakirjalainan-nasdaq-helsinkiin/

Nasdaq Helsingin tiedote:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=954707&lang=fi

Päivitetty: 7.11.2018 22:05