Tapahtuman tiedot

Takaisin
 19.12.2021 13:00Sodankylän kirkko
Musiikki ja konsertit

Tapahtumakuva

Seitakuoron perinteinen joulukonsertti

Seitakuoro tuo rakkaimmat perinteiset joululaulut jälleen yleisöjen kuultavaksi, tällä kertaa jopa kuudella paikkakunnalla ympäri Lappia. Sunnuntaina 19.12. konsertoidaan Sodankylässä. Konsertit toteutetaan yhteistyössä kuntien kulttuuritoimien kanssa. Ohjelma maksaa 10 euroa.

Tänäkin vuonna Seitakuoron joulukonserteissa kaikuvat tutut sävelet Maa on niin kaunis, Jouluyö, juhlayö, Arkihuolesi kaikki heitä ja En etsi valtaa, loistoa. Mukana on kuitenkin myös hieman harvinaisempia, mutta herkkyydessään yhtä tunnelmallisia lauluja, kuten Vuotaa armo, taivaan ilo, Aattoilta ja Jeesuslapsen joululahjat. Iloisempaa osastoa edustavat mm. reippaat Joulu tullut on sekä God rest you merry, gentlemen.

Konsertin nimikappaleena on Erkki Melartinin toiveikas Yön keskellä tähtönen loisti. Se sopiikin erityisen hyvin tähän aikaan, jossa koronan luoma synkkä epävarmuus ympäröi meitä edelleen monelta taholta. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet kuoroille erityisen raskaita. Harjoituksia ja esiintymisiä on jouduttu siirtämään ja perumaan monia kertoja tai niitä on voitu järjestää vain vahvoin erityisjärjestelyin. Olkoon nämä tutut joululaulut meille nyt valo pimeässä! Samaa kirkkautta heijastelevat myös Eric Whitacren Lux aurumque ja Morten Lauridsenin O nata lux, jotka Seitakuoro on poiminut mukaan vaativan kuoromusiikin ohjelmistostaan. Eteeriset kuoroteokset kietovat kauniilla klustereillaan perinteiset joulusävelmät hohtavaksi paketiksi.
Järjestäjä: Kulttuuritoimi
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

 Ajankohtaista

No content found

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found