Tapahtuman tiedot

Takaisin
 29.11.2019 19:00Valtuustosali
Musiikki ja konsertit

Tapahtumakuva

KAMARISINFONIAKONSERTTI III / CHAMBER SYMPHONY CONCERT III

Ilta tuo lämpimiä Tuulahduksia Uudesta-Seelannista, kun Lapin kamariorkesterin vieraaksi saapuu kapellimestarien huippuihin lukeutuva Tianyi Lu. Kamarisinfoniallinen konsertti kuullaan Sodankylän kunnan valtuustosalissa perjantaina 29.11. klo 19.

Ohjelma painottuu uusiseelantilaisen Lun kotimaan eri aikakausien taidemusiikkiin. Edwin Carrin Trio kuullaan ensi kertaa Suomessa. Ralph Vaughan Williamsilta esitetään Oboekonsertto a-molli. Uuden-Seelannin musiikin keskeisen kantaisän, Douglas Lilburnin Diversions on Suomen ensiesitys, kuten myös Salina Fisherin sävelmaalaus Unfinished Portrait ja Gareth Farrin Waipoua sekä John Psathasin spirituaalinen Abhisheka. Myöhäiskeskiajan tunnelmaa soiva William Waltonin Henry V Suite on tehty Shakespearen teoksen elokuvatoisintoon. Kamariorkesterille teoksen on sovittanut Charlie Piper ja sovitus esitetään ensi kertaa Suomessa. Konsertin solisteina kuullaan Lapin kamariorkesterin omia muusikoita, oboisti Jonna Staasia ja klarinetisti Pekka Niskasta.

Tianyi Lu on saanut kiitosta yhtenä aikamme lahjakkaimmista ja karismaattisimmista kapellimestareista. Hän toimii Melbournen sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarin työn ohella maailmanlaajuisesti myös useiden muiden maineikkaiden orkesterien johtajana ja yhteistyöpartnerina. Lisäksi Lu on monipuolinen muusikko ja säveltäjä.


Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Järjestäjä: Kulttuuritoimi
Päivitetty: 7.11.2018 22:10

Tiedostot

No content found