Terveydenhuollon sähköinen asiointi

Tervetuloa kansalaisen sähköiseen terveyspalveluun!

Terveydenhuollon sähköinen asiointi on Sodankylän kunnan tarjoama sähköisen asioinnin kokonaisuus, joka sujuvoittaa asiointiasi ja yhteydenpitoa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Voit asioida joustavasti sinulle parhaiten sopivana aikana.

Sähköinen asiointi ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon.

Sähköisiä terveydenhuollon palveluja otetaan vaiheittain käyttöön ja niitä kehitetään koko ajan.

Käytössä olevat palvelut

Tällä hetkellä sähköisen asioinnin avulla voit

  • täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen
  • varata ajan koronanäytteenottoon (tee oirearvio Omaolo-palvelussa)
  • varata ajan sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi), kun olet ensin saanut lähetteen em. tutkimuksiin
  • siirtää tai perua itse varaamasi ajan
Ajanvaraus onnistuu sähköisen asioinnin kautta, mikäli kyseisiä aikoja on varaushetkellä saatavilla. 

Huom! Koronarokotusten osalta sähköinen ajanvaraus on väliaikaisesti pois käytöstä. Aika koronarokotukseen varataan tällä hetkellä vain puhelimitse. Ohjeet www.sodankyla.fi/korona

Sähköiseen asiointipalveluun kirjautuminen

Kirjaudu terveydenhuollon sähköiseen asiointipalveluun tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

Sähköinen asiointi.png

Ohjeet

Kirjautuminen ja sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen täyttö

Kirjaudu sähköiseen asiointiin yllä olevasta linkistä tai tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin. Sinut ohjataan kirjautumaan vahvan tunnistuksen kautta, jossa voit valita itsellesi sopivimman tunnistustavan. Tunnistautumiseen voi käyttää esimerkiksi henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset saat omasta pankistasi. Mobiilivarmenteen matkapuhelimeen saa puhelinoperaattorilta. Mobiilivarmenne saattaa operaattorista johtuen olla maksullinen. Lisätietoa mobiilivarmenteesta saa osoitteesta www.mobiilivarmenne.fi.

Muistathan täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen (=palvelusopimus), kun olet kirjautunut sähköiseen asiointipalveluun. Ilman suostumuksen voimassaoloa asiointi ei onnistu. Suostumuksen voit tehdä terveydenhuollon sähköisen asioinnin etusivun Lomakkeet-kohdassa tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Sähköisen asioinnin suostumus on voimassa yksiköissä, joissa on mahdollista asioida sähköisesti. Voit purkaa suostumuksen tai muuttaa sitä halutessasi sähköisen asioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä hyvinvointikeskus Sopukan ajanvaraukseen.

Tekstiviestejä varten tarvitset matkapuhelinliittymän. Sähköisessä asioinnissa voit päivittää omiin perustietoihisi käytössä olevan matkapuhelinnumeron, johon ajanvaraukseen liittyvät tekstiviestimuistutukset lähetetään. Muista lisäksi rastittaa kohta, jossa hyväksytään tekstiviestin lähettäminen. 


Koronanäytteenottoajan varaaminen

Koronanäytteenottoon tulee hakeutua aina, kun on koronaan viittaavia oireita. Oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa verkossa.

Mikäli tarvitset muuta kuin pelkän näytteenottoajan, esim. todistuksen näytteen tuloksesta tai tarkemman hoidon tarpeen arvion, otathan yhteyttä infektiovastaanotolle puhelimitse puh. 040 128 5295

Näytteenottopisteeseen saa tulla vain ajan varaamalla.

Varaathan aina ensimmäisen vapaana olevan näytteenottoajan. Näytteenottoajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta (avoinna 24/7) tai soittamalla puh. 040 128 5295 ma-pe klo 8-12.


Ajanvaraus sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi, AG)

Kun olet saanut lähetteen sydänfilmiin tai kuulontutkimukseen, voit varata tutkimusajan sähköisesti. Otathan mukaan lähetteen, mikäli tulet tutkimukseen työterveyden tai muun yksityisvastaanoton lähettämänä.

Röntgenkuvauksiin ja ultraäänitutkimuksiin aika varataan suoraan röntgenistä puhelimitse.

Sähköisessä asiointipalvelussa voit siirtää tai perua itse varaamasi ajan viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa. Siirto tai peruutus onnistuu myös soittamalla röntgeniin ma-ke klo 8–15, to-pe klo 8–14.30 puh. 040 686 3763.

Huomioithan että teemme tutkimuksia myös päivystyksellisesti, jolloin ajanvarausaikanne voi viivästyä.


Päivitetty: 26.1.2022 10:22

Tiedostot

No content found