Terveydenhuollon sähköinen asiointi

Tervetuloa kansalaisen sähköiseen terveyspalveluun!

Terveydenhuollon sähköinen asiointi on Sodankylän kunnan tarjoama sähköisen asioinnin kokonaisuus, joka sujuvoittaa asiointiasi ja yhteydenpitoa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa. Voit asioida joustavasti sinulle parhaiten sopivana aikana.

Sähköinen asiointi ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon.

Sähköisiä terveydenhuollon palveluja otetaan vaiheittain käyttöön ja niitä kehitetään koko ajan.

Lue ensin ohjeet sähköisen asioinnin käytöstä. Sivun alalaidasta löydät linkin sähköiseen asiointiin kirjaumista varten.

Käytössä olevat palvelut

Tällä hetkellä sähköisen asioinnin avulla voit

  • täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen
  • varata ajan 1., 2. ja 3. koronarokotukseen (yli 12-vuotiaat) Huom! 3. rokoteannos vain yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12-17-vuotiaille
  • varata ajan sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi), kun olet ensin saanut lähetteen em. tutkimuksiin
  • varaa ajan äitiysneuvolan ensikäynnille
  • varata ajan lapsen 5-vuotisneuvolatarkastukseen
  • siirtää tai perua itse varaamasi ajan
Ajanvaraus onnistuu sähköisen asioinnin kautta, mikäli kyseisiä aikoja on varaushetkellä saatavilla. 

Ohjeet

Kirjautuminen ja sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen täyttö

Kirjaudu sähköiseen asiointiin yllä olevasta linkistä tai tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin. Sinut ohjataan kirjautumaan vahvan tunnistuksen kautta, jossa voit valita itsellesi sopivimman tunnistustavan. Tunnistautumiseen voi käyttää esimerkiksi henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset saat omasta pankistasi. Mobiilivarmenteen matkapuhelimeen saa puhelinoperaattorilta. Mobiilivarmenne saattaa operaattorista johtuen olla maksullinen. Lisätietoa mobiilivarmenteesta saa osoitteesta www.mobiilivarmenne.fi.

Muistathan täyttää sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen (=palvelusopimus), kun olet kirjautunut sähköiseen asiointipalveluun. Ilman suostumuksen voimassaoloa asiointi ei onnistu. Suostumuksen voit tehdä terveydenhuollon sähköisen asioinnin etusivun Lomakkeet-kohdassa tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Sähköisen asioinnin suostumus on voimassa yksiköissä, joissa on mahdollista asioida sähköisesti. Voit purkaa suostumuksen tai muuttaa sitä halutessasi sähköisen asioinnin kautta tai ottamalla yhteyttä hyvinvointikeskus Sopukan ajanvaraukseen.

Tekstiviestejä varten tarvitset matkapuhelinliittymän. Sähköisessä asioinnissa voit päivittää omiin perustietoihisi käytössä olevan matkapuhelinnumeron, johon ajanvaraukseen liittyvät tekstiviestimuistutukset lähetetään. Muista lisäksi rastittaa kohta, jossa hyväksytään tekstiviestin lähettäminen. 


Koronarokotusajan varaaminen

Sähköisessä asiointipalvelussa kaikki yli 12-vuotiaat voivat varata ajan ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen koronarokotukseen. Huom! Kolmatta rokoteannosta suositellaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä niille 12-17-vuotiaille, jotka kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteisiin.

Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat varata ajan Sopukkaan.

Maintse ajanvarauksen lisätieto-kohdassa, monesko rokoteannos on kyseessä.

Huom! Varattu aika koronarokotukseen on sitova. Jos joudut siirtämään tai perumaan aikasi, teethän sen hyvissä ajoin (1 vrk ennen aikaa). Sähköisessä asiointipalvelussa voit siirtää tai perua minkä tahansa itse varaamasi rokoteajan.


Ajanvaraus sydänfilmiin (EKG) tai kuulontutkimukseen (audiogrammi, AG)

Kun olet saanut lähetteen sydänfilmiin tai kuulontutkimukseen, voit varata tutkimusajan sähköisesti. Otathan mukaan lähetteen, mikäli tulet tutkimukseen työterveyden tai muun yksityisvastaanoton lähettämänä.

Röntgenkuvauksiin ja ultraäänitutkimuksiin aika varataan suoraan röntgenistä puhelimitse.

Sähköisessä asiointipalvelussa voit siirtää tai perua itse varaamasi ajan viimeistään 1 vrk ennen varattua aikaa. Siirto tai peruutus onnistuu myös soittamalla röntgeniin ma-ke klo 8–15, to-pe klo 8–14.30 puh. 040 686 3763.

Huomioithan että teemme tutkimuksia myös päivystyksellisesti, jolloin ajanvarausaikanne voi viivästyä.


Ajanvaraus äitiysneuvolan ensikäynnille

Voit varata ensimmäisen käynnin äitiysneuvolaan, kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Ensimmäinen käynti neuvolassa on normaalisti raskausviikolla 8-10. Raskausviikkosi voit laskea raskauslaskurin avulla: Raskauslaskuri | Naistalo.fi | Terveyskylä (terveyskyla.fi) Myös puoliso on aina tervetullut äitiysneuvolakäynneille.

Jätä ajanvarauksen lisätietoihin sähköpostiosoitteesi, jotta voimme aukaista sinulle sähköisen äitiyskortin.

Aloita 0,4mg foolihappolisä, jota kaikille raskautta suunnitteleville ja odottaville äideille suositellaan raskausviikkoon 12 asti. Lisätietoa raskauteen ja synnytykseen liittyen löytyy sivustolta: Raskaus ja synnytys | Naistalo.fi | Terveyskylä (terveyskyla.fi)


Ajanvaraus lastenneuvolaan

Sodankylässä voi käyttää sähköistä ajanvarausta lapsen 5-vuotisneuvolatarkastukseen.

5-vuotiaan tarkastuksessa keskustellaan lapsen kasvusta ja kehityksestä, tarkastetaan lapselta kuulo ja tehdään leikki-ikäisen neurologinen tutkimus sekä kasvunseuranta. Aikaa tarkastukseen on hyvä varata 1,5 tuntia. Valitse ajanvarausta tehdessäsi oma terveydenhoitajasi.


Sähköiseen asiointipalveluun kirjautuminen

Kirjaudu terveydenhuollon sähköiseen asiointipalveluun tästä: Kirjautuminen sähköiseen asiointiin tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla. 

Sähköinen asiointi.pngPäivitetty: 16.5.2022 10:50

Tiedostot

No content found