Liikenne ja yhteydet

Sodankylä sijaitsee keskellä Lappia pääliikenneväylien risteyskohdassa, maakuntakeskus Rovaniemen (128 km) sekä aluekeskusten Kittilä (87 km), Ivalo (160 km) ja Kemijärvi (107 km) keskellä.

Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvät Matkahuollon sivuilta. Lähimmät rautatieasemat ovat Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Junien aikataulut löydät parhaiten VR:n sivuilta.

Sodankylän lentokenttä on kolmen kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta. Sodankylässä tilauslentoliikennettä järjestää Oulun Tilauslento Oy ja Heliflite Oy. Lähimmät reittiliikennelentokentät ovat Rovaniemellä, Kittilässä ja Ivalossa. Lentojen aikatauluja voit hakea joko suoraan lentoyhtiöiden (Finnair, Norwegian) nettisivuilta tai tiedustella matkatoimistoista. 

Sodankylän lentopaikka EFSO - Airport Sodankylä EFSO 

Kunnan järjestämät liikennepalvelut

Näiltä sivuilta löydät Sodankylän kunnan alueella säännöllisesti ajettavat paikallisliikenteen ja palveluliikenteen vuorot ja reitit. Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvä Matkahuollon sivuilta.

Paikallis- ja palveluliikenne 082019.pdf

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen peruspalvelutasolla turvataan ihmisten jokapäiväiset liikkumistarpeet tietyllä liikennöintialueilla. Paikallisliikennettä suunniteltaessa otetaan huomioon palveluiden tarve, eli onko julkisen liikenteen palveluille käyttäjiä.

Paikallisliikenteen vuorot liikennöivät 8.8.2018 alkaen maanantaista perjantaihin kouluvuoden ajan.

Liikennöitsijä Taksi Jari Kaunisvaara puh. 0400-396 638.

Palvelu- ja asiointiliikenne

Palvelu- ja asiointiliikenne on kaikille avointa liikenettä. Palvelu on kotiovelta kotiovelle.

Palvelu- ja asiointiliikenne on itsenäisesti liikkuvien asiakkaiden kuljetusta asioimaan kuntakeskuksessa. Palvelu- ja asiointiliikenne kulkee ennalta sovittua reittiä ja aikataulua.  Kunnan sisäisten yhteyksien osalta kunnassa on päätetty, että kunta tarjoaa lakisääteisten kuljetuksien ohella palvelu- ja asiointiyhteyden kuntakeskukseen kaikille niille kuntalaisille tarvittaessa vähintään kerran viikossa, jos julkista liikennettä ei ole saatavilla. Palvelu- ja asiointiliikenne on kuntakeskuksessa 2 h.

Koulukuljetukset

Sodankylän esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaiden koulukyytien hoitamisessa noudatetaan perusopetuslain 32 §:ssä säädettyä sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuksia koskevia periaatteita ja oppilaskuljetuksia koskevia perusteita.

Koulukuljetuksiin voi nousta myös muut asiakkaat maksamalla Matkahuollon mukaisen maksun.

 

 

Päivitetty: 4.9.2019 12:25

 Ajankohtaista

Pysäkit ja aikataulut