Liikenne ja yhteydet

Sodankylä sijaitsee keskellä Lappia pääliikenneväylien risteyskohdassa, maakuntakeskus Rovaniemen (128 km) sekä aluekeskusten Kittilä (87 km), Ivalo (160 km) ja Kemijärvi (107 km) keskellä.

Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvät Matkahuollon sivuilta. Lähimmät rautatieasemat ovat Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Junien aikataulut löydät parhaiten VR:n sivuilta.

Sodankylän lentokenttä on kolmen kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta. Sodankylässä tilauslentoliikennettä järjestää Oulun Tilauslento Oy ja Heliflite Oy. Lähimmät reittiliikennelentokentät ovat Rovaniemellä, Kittilässä ja Ivalossa. Lentojen aikatauluja voit hakea joko suoraan lentoyhtiöiden (Finnair, Norwegian) nettisivuilta tai tiedustella matkatoimistoista. 

Sodankylän lentopaikka EFSO - Airport Sodankylä EFSO

 

Kunnan järjestämät liikennepalvelut

Näiltä sivuilta löydät Sodankylän kunnan alueella säännöllisesti ajettavat paikallisliikenteen ja palveluliikenteen vuorot ja reitit. Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvä Matkahuollon sivuilta.

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen peruspalvelutasolla turvataan ihmisten jokapäiväiset liikkumistarpeet tietyllä liikennöintialueilla. Paikallisliikennettä suunniteltaessa otetaan huomioon palveluiden tarve, eli onko julkisen liikenteen palveluille käyttäjiä.

Paikallisliikenteen vuorot liikennöivät 9.8.2017 alkaen maanantaista perjantaihin kouluvuoden ajan.

Paikallisliikenteen osalta liikenne on päättynyt,  kesän ajalta Palvelu- ja asiointiliikennettä  4.6.2018-31.7.2018 hoitaa Jari Kaunisvaara. Aikataulut ja tiedot alla olevasta kappaleesta.

Palvelu- ja asiointiliikenne

Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka noutaa asiakkaan kutsuliikenne kuukauden aikana tarvittaessa kotiovelta ja vie liikennöintialueella niin lähelle asiointipaikkaa kuin se vain on mahdollista. Liikennöintialue vastaa tavallisen paikallisliikenteen liikennöintialuetta. Muuten palveluliikenne kulkee aikataulun mukaisesti. Kuljettaja auttaa tarvittaessa autoon nousemisessa ja poistumisessa. Varmistaaksenne kutsuliikennekuljetuksen, sekä tarvittaessa (aikataulussa merkintä T) kuljetukset, pyydämme ystävällisesti tekemään varauksen edellisenä päivänä klo 16 mennessä p. 0400 396 638.

Asiointiliikenne on itsenäisesti liikkuvien asiakkaiden kuljetusta asioimaan kuntakeskuksessa. Asiointiliikenne kulkee ennalta sovittua reittiä ja aikataulua. Asiakkaat tulevat pääasiassa bussipysäkeiltä, mutta tarvittaessa asiointiliikenteessä pysähdytään ottamaan asiakas kyytiin esimerkiksi kotiportin kohdalta tien varresta. Kunnan sisäisten yhteyksien osalta kunnassa on päätetty, että kunta tarjoaa lakisääteisten kuljetuksien ohella asiointiyhteyden kuntakeskukseen kaikille kuntalaisille tarvittaessa vähintään kerran viikossa.

Asiointi- ja palveluliikenteen aikataulu 4.6.2018-31.7.2018.pdf

Lisätietoja liikenteen toteuttajalta: Taksi Jari Kaunisvaara, p. 0400 396 638.

Koulukuljetukset

Sodankylän esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaiden koulukyytien hoitamisessa noudatetaan perusopetuslain 32 §:ssä säädettyä sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuksia koskevia periaatteita ja oppilaskuljetuksia koskevia perusteita.

 

 

Päivitetty: 4.6.2018 18:59