Liikenne ja yhteydet

Sodankylä sijaitsee keskellä Lappia pääliikenneväylien risteyskohdassa, maakuntakeskus Rovaniemen (128 km) sekä aluekeskusten Kittilä (87 km), Ivalo (160 km) ja Kemijärvi (107 km) keskellä.

Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvät Matkahuollon sivuilta. Lähimmät rautatieasemat ovat Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Junien aikataulut löydät parhaiten VR:n sivuilta.

Sodankylän lentokenttä on kolmen kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta. Sodankylässä tilauslentoliikennettä järjestää Oulun Tilauslento Oy ja Heliflite Oy. Lähimmät reittiliikennelentokentät ovat Rovaniemellä, Kittilässä ja Ivalossa. Lentojen aikatauluja voit hakea joko suoraan lentoyhtiöiden (Finnair, Norwegian) nettisivuilta tai tiedustella matkatoimistoista. 

Sodankylän lentopaikka EFSO - Airport Sodankylä EFSO 

Kunnan järjestämät liikennepalvelut

Näiltä sivuilta löydät Sodankylän kunnan alueella säännöllisesti ajettavat paikallisliikenteen ja palveluliikenteen vuorot ja reitit. Joukkoliikenneyhteydet naapurikuntiin sekä yhteydet lento- ja junavuoroille löytyvä Matkahuollon sivuilta.

Paikallisliikenne

Paikallisliikenteen peruspalvelutasolla turvataan ihmisten jokapäiväiset liikkumistarpeet tietyllä liikennöintialueilla. Paikallisliikennettä suunniteltaessa otetaan huomioon palveluiden tarve, eli onko julkisen liikenteen palveluille käyttäjiä.

Paikallisliikenteen vuorot liikennöivät 15.8.2022 alkaen maanantaista perjantaihin kouluvuoden ajan.

Liikennöitsijä Majet Oy puh. 050 330 9050 MAJETOY

Paikkarin aikataulu kotisivuille.pdf

Paikallisliikenteen lisäksi Sodankylässä voi hyödyntää koulukuljetuksia, joiden kyytiin voivat nousta koululaisten lisäksi myös muut asiakkaat maksamalla Matkahuollon mukaisen maksun. Koulukuljetuksia järjestetään pohjoisen, Rajalan, Orajärven, Rovaniemen, Savukosken ja Vaalajärven suuntiin. Tutustu aikatauluihin ja pysäkkeihin tarkemmin peda.net-sivustolla: Koulukuljetukset

Palvelu- ja asiointiliikenne 

Palvelu- ja asiointiliikenne on kaikille avointa liikennettä. Palvelu on kotiovelta kotiovelle.

Palvelu- ja asiointiliikenne on itsenäisesti liikkuvien asiakkaiden kuljetusta asioimaan kuntakeskuksessa. Palvelu- ja asiointiliikenne kulkee ennalta sovittua reittiä ja aikataulua.  Kunnan sisäisten yhteyksien osalta kunnassa on päätetty, että kunta tarjoaa lakisääteisten kuljetuksien ohella palvelu- ja asiointiyhteyden kuntakeskukseen kaikille niille kuntalaisille tarvittaessa vähintään kerran viikossa, jos julkista liikennettä ei ole saatavilla. Palvelu- ja asiointiliikenne on kuntakeskuksessa 2 h.

Liikenneaikataulut.png

Liikenneaikataulut.pdf


ASIOINTI- JA PALVELULIIKENTEEN AIKATAULUIHIN JA LIIKENNÖITSIJÖIHIN TULEE MUUTOKSIA 1.8.2022 ALKAEN. 

Uudet aikataulut ja liikennöitsijät ovat:

asiointiliikenteen aikataulutus kotisivuille.pdf

Koulukuljetukset

Sodankylän esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaiden koulukyytien hoitamisessa noudatetaan perusopetuslain 32 §:ssä säädettyä sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetuksia koskevia periaatteita ja oppilaskuljetuksia koskevia perusteita.

Koulukuljetuksiin voi nousta myös muut asiakkaat maksamalla Matkahuollon mukaisen maksun.

Lisätietoa koulukuljetuksista peda.net-sivustolla: Koulukuljetukset


 

 

Päivitetty: 22.6.2022 16:15