Takaisin
 16.8.2018

Poikkijoen päiväkodin laajennusosan muovimatoissa VOC-käymisreaktio - nyt tutkitaan koko rakennus

Poikkijoen päiväkodille tehtiin maaliskuussa valvontasuunnitelman mukainen terveydensuojelutarkastus, jonka yhteydessä niin sanotusta laajennusosasta ilmeni kokemuksia tunkkaisesta ilmasta. Ensimmäisenä toimenpiteenä tarkistettiin ilmanvaihdon säädöt, mutta niistä ei löytynyt puutteita. Kohteeseen pyydettiin rakennusterveysasiantuntija ja tarkastuskäynnin yhteydessä päätettiin laajennusosan muovimatoista ottaa koepalat. Kesäkuussa tulleiden tulosten perusteella laajennusosan matoissa on havaittu VOC-käymisreaktio, joka syö happea ilmasta. Home- tai mikrobihavaintoja ei kiinteistössä ole havaittu.

 

Lisätutkimuksilla kartoitetaan käymisreaktion laajuus

Tällä hetkellä suoritetaan lisätutkimuksia, joiden tarkoituksena on kartoittaa käymisreaktion laajuus ja selvittää mistä käymisreaktion mahdollistava kosteus on rakenteeseen päässyt. Uusien tutkimusten tulokset valmistuvat syyskuun puolessa välissä, jonka jälkeen terveystarkastaja antaa lausunnon tuloksista.

 

Kun lisätutkimusten tulokset valmistuvat, päiväkodille laaditaan tarkempi korjaussuunnitelma. Mikäli muussa osassa rakennusta ei havaita käymisreaktiota, voidaan korjaukset tehdä osastoittain ja väistäminen tapahtuu rakennuksen sisällä. Lisätietoa tilanteesta annetaan henkilökunnalle ja huoltajille syyskuun loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:

Ville Pyhäjärvi, Sodankylän kunnan tilapalvelupäällikkö

p. 0401975846

 

Ritva M. Ollila, Sodankylän kunnan varhaiskasvatuspäällikkö

p. 0405442234


Päivitetty: 31.8.2018 12:31

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found