Takaisin
 13.8.2018

Sodankylän vuoden 2019 kyläksi valittiin Orajärvi

Sodankylän vuoden 2019 kyläksi valittiin Orajärvi, voittaja julkistettiin lauantaina 11.8. järjestetyillä kyläpäivillä Vuojärvellä. Sodankylän vuoden kyläksi 2019 haki kaksi kylää, Kierinki ja Orajärvi. Voittajan valitsi kunnanhallituksen nimeämä valitsijaraati.

 

Valitsijaraadin mukaan Kierinki on tehnyt loistavaa ja esimerkillistä maaseudunkehittämistyötä, kylä on onnistunut luomaan erottuvan brändin aktiivisena maaseutukylänä. Kieringissä on hyvä talkoohenki ja vahva usko tulevaisuuteen. Voittajan valinnassa painotettiin kuitenkin kylän saamaa lisäarvoa Sodankylän Vuoden Kylä -tittelistä. Tästä syystä valitsijaraati päätyi yksimielisesti valitsemaan Orajärven voittajaksi.

 

Orajärven kylällä on kehittämismyönteinen ote kylän elinvoimaisuuden, asukkaiden viihtyvyyden, hyvinvoinnin sekä yhteisöllisyyden edistämiseksi ja kehittämiseksi. Orajärven tavoitteena on innostaa kyläläisiä luomaan entistä yhtenäisempi ja yhteisöllisempi kyläyhteisö sekä elvyttää talkooperinnettä. Kylätoimijat haluavat koko kylän mukaan kylän kehittämiseen.

 

Hakemuksessa nostettiin esiin, että kyläseuran omistuksessa olevat tilat, Vaaratupa ja Orapirtti ovat kyläläisten aktiivisessa käytössä ja ne kaipaavat kunnostusta. Uimarannasta halutaan myös entistä houkuttelevampi. Orajärvellä nähdään tärkeänä luontomaiseman hyödyntäminen matkailussa sekä kyläläisten omassa virkistyskäytössä.  Myös ympäristöstä huolehtiminen nähdään tärkeänä.

 

Viestinnän tehostaminen nähdään yhtenä kehittämisen kohteena, johon halutaan apua, koska kylän palveluista, nähtävyyksistä ja tapahtumista ei ole riittävästi tietoa. Lisäksi kylästä löytyy monialaista osaamista ja nämä haluttaisiin listata yhteystietoineen ja markkinoida mm. mökkiläisille ja uusille asukkaille.

 

Orajärvellä yhdistykset ja kunta -kumppanuus nähdään tulevaisuuden mahdollisuutena ja valitsijaraati arvosti myös tätä.

 

Lisätietoja:

Eini Kivilompolo, Sodankylän kunnan lomituspäällikkö, 040 548 1674


Kuvassa Orajärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Laura Ahava vastaanottamassa Sodankylän vuoden kylä 2019 -palkintoa.

Päivitetty: 31.8.2018 12:31

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found