Takaisin
 8.6.2018
uutiskuva

Luostolla laajennetaan ja edetään Tähtien erämaa konseptin mukaisesti

​LUOSTO TÄHTIEN ERÄMAA -KONSEPTIN MUKAINEN VALAISTUS UUSITAAN YDINKESKUSTAAN

Luostolle luotiin 2015-2016 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukemassa hankkeessa Luosto tähtien erämaa -konsepti. Luoston valaistussuunnitelma erottaa ainutlaatuisella tavalla alueen muista matkailukohteista niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Se muodostaa ympäristön, jossa luonnon kunnioittaminen, viihtyvyys ja rauha on huomioitu matkailua edistävällä tavalla. Oikeanlaisella valaistuksella miljöö muuttuu viihtyisämmäksi ja houkuttelee kansainvälisiä asiakkaita kokemaan lähiympäristön elämyksiä myös hämärän ja pimeän aikaan. Suunnitelman mukainen valaistuksen toteutus mahdollistaa tiettyjen alueiden tai jopa koko matkailualueen pimentämisen kirkkaan yötaivaan tai revontulien kokemiseksi.

Luostolla konseptin mukaista valaistusta uusitaan vaiheittain. Valaistuksen uudistaminen aloitettiin reittivalaistuksen uusimisella keväällä 2017. Nyt toisessa vaiheessa kesän ja syksyn 2018 aikana Sodankylän kunta uusii valaistusta Luoston ydinkeskustassa. Kokonaisuudessaan uusittaviin alueisiin kuuluvat Luoston rinteille johtava Luostontie sekä Luppokeino. Pelkät valaisimet vaihdetaan Offpisteelle, Alluntielle, Kaikontielle ja Laavutielle.

Pyhä-Luosto Matkailu Oy on ensimmäinen yritys, jossa yrityksen laajennuksen myötä pihavalaistus uusitaan konseptin mukaisesti. Muut alueen yritykset ovat myös sitoutuneet konseptin mukaiseen toimintaan ja mukaan on kannustettu myös alueen mökkiläiset.

Lisätietoja:
suunnitteluinsinööri Ville Mäkitalo, Sodankylän kunta
p. 0400 586 621

 

PYHÄ-LUOSTO MATKAILU OY LAAJENTAA LUOSTOLLA

Pyhä-Luosto Matkailu Oy on 22 toimintavuotensa aikana luonut Luostolle tehokkaan ja kattavan mökkimajoitusta matkailijoille välittävän verkoston jonka kautta alueelle syntyy vuodessa n. 30 000 majoitusvuorokautta, yritys työllistää sesongilla parhaimmillaan n. 20 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on n. 1,3 milj. €. Majoituspalvelun lisäpalveluna matkailijoille tarjotaan siivouspalveluja ja liinavaatehuoltoa. Vuonna 2002 valmistuneet toimitilat ovat käyneet ahtaaksi ja nyt yhtiö laajentaa toimitilojaan. Uutta tilaa tulee laajennuksen myötä n 65 m2. Laajennusosaan sijoittuvat toimiston uudet työpisteet 1-2 henkilölle, isompi myymälä sekä liinavaate- ja siivoushuoltoa tukevat varasto/toimitilat. Tiloihin tulee myös asiakkaille tarkoitettu pienimuotoinen itsepalvelupesula.

Toimitilojen laajennuksen yhteydessä kiinteistön koko ulkoasu uudistetaan matkailullisesti elämykselliseksi ja rakennusta ympäröivä pihavalaistus toteutetaan Luosto tähtien erämaa -konseptin mukaisesti. Tyylikkään kaksoisjulkisivun on suunnitellut lappilainen, palkittu nuori arkkitehti Teemu Pirinen. Kaksoisjulkisivussa väri tulee olemaan valkoinen ja kuvastaa luminietosta.

Rakennustyöt pyritään saamaan valmiiksi loka-marraskuuhun mennessä, ennen seuraavan talvikauden alkua.

Kuvassa: havainnekuva Pyhä-Luosto Matkailu Oy:n uusista toimitiloista ( Arkkitehtitoimisto Teemu Pirinen).

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Päivi Hannula, Pyhä-Luosto Matkailu Oy
p. 040 7353 843.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found